iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бах и Моцарт под палката на млада диригентка в Перник

Емануела Братованова

Любими парчета на Бах, Моцарт, Григ, Сарасате и други  композитори ще звучат в неделя в Прник под палката на младата диригентка Емануела Братованова.

Камерен оркестър „Орфей“ ще събере почитателите на класическата  музика на традиционното Неделно музикално матине  на 13-ти февруари (неделя) в Ххудожествена галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата от 11 часа. 

Диригентът на оркестъра Райчо Христов ще предостави диригентската палка на студентката Емануела Братованова. Младата дама защитава магистърска степен по оркестрово дирижиране в Нов български университет. 

Солисти ще бъдат цигуларите Йосиф Йосифов и Христофор Маринов.

Емануела Братованова е родена през 1988 година в София. Завършва Националното музикално училище „Л.Пипков“ и е приета в Теоретико-композиторски и диригентски факултет и в Инструменталния факултет със специалност валдхорна, в които следва едновременно. Участвала е в майсторски класове във Великобритания, Испания, Чехия. Има спечелена Специална награда на Конкурса за интерпретация на камерни творби от български композитори през май  2007 г., гастролира с различни камерни формации и оркестри в Австрия, Испания и Холандия. Заедно с Младежка филхармония при Национално музикално училище „Любомир Пипков“, участва в  концерт в Римската академия „Санта Чечилия“ през ноември 2008 г. Емануела Братованова се изявява в страната и в чужбина като пианист и органист, а също така и като хористка в различни  формации.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.