iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатът от Перник Димитър Колев влиза в нова парламентарна група

Димитър Колев в нова парламентарна група

Нова парламентарна група съвсем скоро може да започне да подкрепя ГЕРБ, довериха депутати. Плановете на управляващите са да променят правилника на Народното събрание, с който забраниха роенето на нови групи. Тогава аргументите на ГЕРБ бяха, че трябва да се забрани прескачането от една партия в друга. Практиката показа, че това няма как да стане и роенето на депутати продължава. С този аргумент герберите обмислят възможността да върнат стария текст. Засега идеята не среща подкрепа в цялата група, но е достатъчно Изпълкомът на ГЕРБ да вземе решение и промяната

да се гласува под строй

Новата формация ще бъде съставена от независимите депутати, напуснали РЗС, ДПС и "Атака". Целта е управляващите да разчитат на тяхната подкрепа, а не само на хората на Сидеров.
Планът за формирането на новата група започна на 7 февруари. Тогава управляващите дадоха стая уж на всички независими депутати.


ЗАВЕРА: Шестимата независими Димитър Колев, Дарин Матов, съветникът и племенник на Тагарински, Димитър Чукарски, Марио Тагарински (от ляво на дясно) и Тодор Великов и Венцислав Върбанов (в гръб) обсъждат с непознат мъж бъдещите творчески планове.

Проверка на "168 часа" показа, че помещението се ползва само от шестимата лоялни към ГЕРБ народни представители плюс напусналите ДПС и "Атака" Касим Дал и Камен Петков. Шестимата тези дни подписаха декларация, че подкрепят усилията на кабинета в борбата с организираната престъпност, както и инициативите му.
"Не съм виждал хора от РЗС в стаята - коментира пред "168 часа" лоялният към ГЕРБ депутат Димитър Чукарски. - Не изключвам варианта да направим група, но това може да стане само ако се промени парламентарният правилник."
Колегата му, отцепник от РЗС Димитър Колев също потвърди, че не е виждал бившите съратници в стаята.
"Ако някой от РЗС реши да я ползва, няма проблем", допълни той.
"Ако се промени правилникът, не изключвам варианта да се сформира нова група", допусна и Димитър Колев.
Марио Тагарински също не изключи този вариант.
"Всички са наясно, че ако хората на Яне Янев влязат в стаята,

ще се избият

с отцепниците от групата им. Помещението е за независимите и ще се ползва само от тях", казва народен представител. Той е категоричен, че всички в парламента са наясно, че давайки стаята на независимите, ГЕРБ нарушава правилата.
"ГЕРБ въведе официално спонсориране с всякакъв вид облаги на предателите и ренегатите - коментира ситуацията Яне Янев. - Не ползваме тази стая и не възнамеряваме да я ползваме. Това е помещението на парламентарната група на РЗС благодарение на 200 хил. избиратели. Тя не е на Цецка Цачева или на ренегатите, които ни напуснаха, а на 200 хил. души. Те стават все повече, което ще се стане ясно в близките дни."
"Това ще е достатъчно, за да може Бойко Борисов да се похвали, че десни депутати го подкрепят и не разчита само на "Атака", коментират десните.
Големият въпрос в парламента сега е от кои групи ще бъдат привлечени останалите депутати. В ГЕРБ мненията се разделят на две. Едните са убедени, че още хора от РЗС искат да се присъединят към тях. Другите твърдят, че ще има отцепници от "Синята коалиция", които отдавна сондирали дали има такава възможност./ 168 часа

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.