iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Детският отбор на Миньор втори за Купата на Димитър Пенев

Купата на Димитър Пенев

Играчите на Миньор Перник,  родени през 1996г., се класираха втори на четвъртото издание на турнира по футбол за "Купата на Димитър Пенев" за деца вчера. Победител стана отборът на ЦСКА. Младите армейци победиха връстниците си от Миньор  с 2:1.

Точен за „чуковете" беше Адриан Богомилов. Попаденията за „червените отбелязаха Динко Динев и Александър Икономов.

Награждаването на победителите бе предшествано от истинска атракция – демонстративен футболен мач между ветераните на ЦСКА и Левски, завършил с резултат 4:1 в полза на сините. С хеттрик се отличи Даниел Боримиров, а точен за червените бе Иван Зафиров.

Турнирът се организира с подкрепата на Обединена българска банка.

Футболната легенда Димитър Пенев и Людмил Каравасилев, ПР мениджър на ОББ, наградиха победителите, а в церемонията се включи и Иван Славков.

„ОББ продължава ангажиментите си към детския спорт и през 2011 година. През април предстои третото издание на Ученическа детска регата, където наш партньор е олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Продължаваме със спортните празници за децата, лишени от родителска грижа, с детски тенис и други. Скоро ще обявим и младите спортисти, които ще получат финансиране от нашата Младежка спортна програма!“, каза Людмил Каравасилев от ОББ.

 

За детските спортни програми на Обединена българска банка
http://www.ubb.bg/bg-BG/Sponsorship/10

Спонсорска програма "Детски спорт"

ОББ се грижи за масовия детски спорт – лека атлетика, футбол, гребане, тенис на корт, тенис на маса и бадминтон. За периода 2009 – 2010 година банката е отделила близо 200 000 лева в спонсорската си програма.

ОББ и „Обединени за милосърдие“

Детските спортни програми на ОББ са насочени към превръщането на спорта в алтернатива на насилието и наркотиците сред младите хора. ОББ осъществява програмата съвместно със сдружение „Обединени за милосърдие”, създадено през 2007 година от служителите на финансовата институция.

Училищна гребна регата – 2009, 2010

През 2009 и 2010 година ОББ организира две поредни издания на Училищна регата на гребен ергометър, в която стотици деца от цялата страна имат възможността да се включат в една зрелищна и напрегната надпревара с много награди, под патронажа на Олимпийската шампионка Румяна Нейкова – Атлет на ОББ, и Българска федерация гребане.

Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи

От 2010 година ОББ е Основен партньор на Федерацията, осигурявайки на възпитаниците на социалните домове възможност за пълноценно физическо развитие и равен старт по пътя към високото спортно майсторство. Ангажиментът на банката възлиза на 100 000 лева, подсигуряващ 6 турнира – Великденски, Коледен и 4 регионални турнира за над 40 детски дома по 6 вида спорт – футбол, баскетбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и гребен ергометър.

Детски футболен турнир ”Димитър Пенев”

През 2011 година за четвърти пореден път ОББ организира Детски футболен турнир ”Димитър Пенев”, в който децата от най-големите футболни клубове мерят сили за купата и наградите на най-успелия български футболен треньор.

Детски тенис

През 2010 година банката партнира и на Lawn Tennis Club of Bulgaria, подкрепяйки първите му публични инициативи – открити уроци за деца. Известни български състезатели като Илия Кушев и Иво Братанов, членове на българския лаун клуб и специалисти от ТК „Дема” се включват в обучението.

Източник: prnew.info

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.