iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор привлече нови спонсори

"Миньор" (Перник) привлече два нови спонсора, съобщи административният директор на клуба Пламен Атанасов за dnevnik.bg. Той не пожела да обяви подробности около сделките, но увери, че отборът е осигурен финансово.

"Говорят се всякакви неща, като това как няколко клуба щели да се откажат след Нова година. Нашето бъдеще е гарантирано", каза Атанасов.

"Миньор" е сменил доставчика си на спортна екипировка. Вместо германската фирма "Яко" (Jako), която обличаше отбора досега, от пролетта влиза в сила договорът с "Джъмпър". "Очаквайте да останете впечатлени от визията на екипите ни. Ще бъде нещо, което не е правил никой друг отбор в България", заяви Атанасов. Пернишките футболисти ще облекат за първи път новите си екипи за мача с шампиона "Литекс".

"Ще ви кажа само, че на фланелките ще има няколко спонсорски лога." Атанасов уточни, че от клуба са се консултирали с правилата на БФС за това колко фирми могат да се рекламират чрез екипировката на футболистите. "Доскоро в наредбата беше записано, че имаме право само на едно лого. Сега вече са позволени повече от две. Това се дължи на кризата. Все пак клубовете търсят начин да привличат спонсори."

В "Миньор" показват и непривичен за българския футболен пазар маркетингов подход, характерен за европейските клубове. Освен хода с "невижданите" досега фланелки от клуба ще открият фенмагазин, за да "запълнят свободна ниша". В него ще се продава официалната екипировка на футболистите, както и основните фенартикули като шалове, шапки, значки и флагчета.Покрай смяната на доставчика на екипировка клубът организира търг за продажбата на старото футболно облекло. Наддаването на запалянковците ще започва от 100 лева за фланелка и гащета на играчите. Атанасов обясни, че това важи за трите екипа на отбора - официалния жълто-черен, както и резервните бял и черен. "Пускаме в продажба екипите на всичките 26-има картотекирани футболисти."

Това означава, че ако продаде предлаганите комплекти, "Миньор" ще получи поне 7800 лева. "Има голямо търсене. Непрекъснато получаваме запитвания от привържениците си. Парите ще отидат за клуба, но не сме преценили дали за първия отбор или за школата", добави Атанасов.

"Миньор" вече разполага с обновен сайт. "В него има актуални новини, информация и форум, в който се водят дискусии." Според Атанасов това е правилният път. "Ние не сме "Левски", за да имаме отделен търговски отдел с трима души. При нас всички помагат. Трудно е, но се справяме."/ ДНЕВНИК.БГ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.