iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Волейбол: Миньор (Перник) победи Изгрев (Ябланица) и се класира за втори кръг

Волейбол- Миньор

Отборът на Миньор Перник победи като гост Изгрев Ябланица с 3:1 (26:28, 25:15, 25:15, 25:16) в първия кръг на мъжкия турнир за Купа България.

Така перничани се отърваха само с един загубен гейм в гостуването на Изгрев, което за малко можеше да им коства още затруднения.

Домакините, изпълнени с амбиции и подкрепяни от собствената си публика стартираха отлично в мача и създадоха доста главоболия на гостите, които играят във Висшата лига. Волейболистите на Изгрев стиснаха в силна ябланишка хватка гърлото но перничани, не ги оставиха да си поемат дъх и надделяха в първата част.

По-големият опит на гостите обаче си каза думата и миньорци успяха да се съвземат и следващите две части да обърнат резултата. В четвъртия гейм обаче волейболистите на Изгрев отново тръгнаха на щурм, като първото техническо прекъсване дойде при 1 точка аванс за тях 8:7, а до второто бяха равностойни на противника. За съжаление на феновете си обаче, развоя на срещата не стигна до тайбрек, като силите на домакините не стигнаха за по-продължителна съпротива.

Перничани успяха да се измъкнат от трудната ситуация и да взема трайната победа, като продължават във втория кръг на Купа България. / livesport.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.