iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юли 2017

Жена е пострадала при нелепо пътнотранспортно произшествие

Жена е пострадала при нелепо пътнотранспортно произшествие 07_1501260701

Жена е пострадала. Това се случи при нелепо пътнотранспортно произшествие, като инцидентът е станал вчера, около 12, 00 ч. на пътя в пернишкото с. Люлин. 37-годишна местна жителка вървяла по пътното платно. На жената й прилошало и до нея спрял лек автомобил, шофьора на който се опитал да й окаже първа помощ.

Двама получиха обвинение за шофиране на автомобили без книжка

Двама получиха обвинение за шофиране на автомобили без книжка  07_1501260505

19-годишният В.Н. от пазарджишкото с. Оборотите е вече с обвинение. Причината е, че на 24 юли, в гр. Земен управлявал лек автомобил „Фолксавеген пасат“ в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление, като наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на „Да изчистим България заедно”

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на  „Да изчистим България заедно” 07_1501260293

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”, като познатите лица от ефира на bTV заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министрите на околната среда и водите, земеделието, храните и горите, образованието, представители на Министерството на земеделието и храните и

Водата в Зелениград и Забел не е годна за употреба

Водата в Зелениград и Забел не е годна за употреба  07_1501259970

Според последните пристигнали резултати от изследванията в Националния център по радиология на водата показателите са повишени и водата не е годна за употреба. Това се случва в няколко проблемни села на област Перник - Зелениград и Забел, като това каза днес на нарочна пресконференция Областният управител Ирена Соколова. Има увеличение на уран във водоизточниците и това налага тяхното затваряне.

В автомобил са намерени и иззети 2 грама амфетамин и още толкова марихуана

В автомобил са намерени и иззети 2 грама амфетамин и още толкова марихуана 07_1501259461

Акция е проведена вчера от криминалисти на Първо РУ – Перник, като около 19, 00 ч., в кв. „Твърди ливади“ бил проверен лек автомобил „Сеат ибиза“. Той е бил шофиран от 24-годишният Д.Д. от пернишкото с. Богданов долВ , като в автомобила били намерени и иззети 2 грама амфетамин и още толкова марихуана.

Половин килограм контрабанден тютюн е намерен

 Половин килограм контрабанден тютюн е намерен 07_1501259085

Половин килограм контрабанден тютюн е намерен. Това се случи в къщата на перничанин, като служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили имот в пернишкия кв. „Рудничар“,който е обитаван от 39-годишнят И.С. Намерен и иззет е половин килограм нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Асфалтиране на път, двор. Ремонт на Покриви. Хидроизолация. Тенекеджииство - Гарантирано Качество!

Асфалтиране на път, двор. Ремонт на Покриви. Хидроизолация. Тенекеджииство - Гарантирано Качество! 07_1501234448

Ремонт на Покриви. Керемиди, Хидроизолация, Улуци, Покривно тенекеджииство, Асфалтиране на улица, път, двор - малки и големи площи. Балансирано съотношение качество и цена на услугите. Оглед и консултация от техническо лице!
www. sbg-stroiremont. com

Снимки

Електрически локомотив е пламнал

Електрически локомотив е пламнал 07_1500990828

Електрически локомотив е пламнал в движение. Това се е случило в района на Радомир, кто няма пострадали хора. Унищожени са тягов двигател и реактор.

Съдовете за смесен битов отпадък и контейнерите вече са преместени

Съдовете за смесен битов отпадък и контейнерите вече са преместени 07_1500990643

Съдовете за смесен битов отпадък и контейнерите за разделно събиране, които се намират на ул. „ Отец Паисий", в непосредствена близост до Съдебната палата в Перник, вече са преместени, като причината за направената промяна е постъпило писмо от Административен съд Перник с цел съображение за сигурност.

Изложба беше открита в Перник

Изложба беше открита в Перник 07_1500990443

Изложба беше открита в Перник, като тя бе с творби от Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци“.
Експозицията предшества юбилейното 20-то издание на пленера, който ще започне в началото на октомври и включва картини от всички проведени до момента 19 издания, съобщават от общината.

Вчера горяха фургон и паянтови постройки

Вчера горяха фургон и паянтови постройки 07_1500990218

Пламъците лумнали вчера, около 13, 15 ч. във фургон и паянтови постройки. Те собственост на 67-годишна местна жителка, като причината е небрежност при боравене с открит огън – оставено без надзор огнище за изваряване на буркани. Изгорели са 10 заека, фургон и 50 кв. м. покрив на паянтова постройка.

Жител на с. Дрен застава пред съда

Жител на с. Дрен застава пред съда 07_1500989922

Жител на с. Дрен застава пред съда. Причината е шофиране на автомобил в нетрезво състояние, като това е вторият случая за 53-годишният С.С.. Той през 2014 г. е осъден за същото деяние.

Инкубатори за люпене на яйца

Инкубатори за люпене на яйца 07_1500987317

Инкубатори напълно автоматични тип люлка с вместимост на люлката от : 20яйца,40яйца,60,80,100,и 120 броя яйца.Полуавтоматични за 20яйца,40яйца,60,80,100 и 120яйца.Начина за употреба е лесен дори за начинаещи клиенти.Инкубаторите са предназначени за домашна употреба.На люлката няма гнезда поради това може да се слагат всяакакъв вид яйца.

Снимки

Над 600 социалисти от община Перник ще вземат участие в традиционния събор на БСП

Над 600 социалисти от община Перник ще вземат участие в традиционния събор на БСП 07_1500654343

Над 600 социалисти от община Перник ще вземат участие в традиционния събор на БСП. Това съобщи общинския лидер на червените Кирил Леонов. Правим организация за събитието, така че да отидем заедно максимален брой членове и симпатизанти. Това сподели още Леонов.

Подсигурен е организиран транспорт от всяко едно населено място, така че всеки, които иска да може да се включи.

Строителни материали са откраднати

Строителни материали са откраднати 07_1500653706

Строителни материали са откраднати. Това се е случило от вила в Кладница, като деянието е извършено вчера през нощта, когато най-вероятно с камион са натоварени и откраднати кофражни платна, подпори, греди, гранит и инструменти. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ РУ и са предприети действия за установяване на извършителите.

Започнато е досъдебно производство.

Обраха мъж в автобус

Обраха мъж в автобус 07_1500653442

Вчера около обяд, във второ РУ – Перник се оплакал 51-годишен жител на с. Бусманци. Причината е,че от незаключен бус „Ивеко“,който е спрял в пернишкия кв. „Църква“, са откраднати около 3 000 лева, лични документи и мобилен телефон.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Кметът инспектира трите нови спортни игрища

Кметът инспектира трите нови спортни игрища 07_1500652818

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник Владислав Караилиев инспектираха трите нови спортни игрища, предназначени за минифутбол и хандбал и фитнес площадката, които скоро ще радват жителите на града. Това съобщават от общинския пресцентър.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.