iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Октомври 2017

Индивидуални уроци по немски език

Индивидуални уроци по немски език 10_1508647614

Уроци по немски език за работа в Германия, за начинаещи и изоставащи в удобно за Вас време в град Перник. За ученици и възрастни.
Урок 1 час- 60 мин. - 10 лв. Подготовка за тестове по немски език в училище, помощ за домашни работи.
Контакт: 0897850856

Четири жилищни блока в пернишкия квартал Иван Пашов бяха официално открити

Четири жилищни блока в пернишкия квартал Иван Пашов бяха официално открити 10_1508597866

Четири жилищни блока в пернишкия квартал Иван Пашов,които бяха санирани по Националната програма за енергийна ефективност, бяха официално открити.

Корнелия Нинова и Любомир Бонев поздравиха перничани за празника на града

Корнелия Нинова и Любомир Бонев поздравиха перничани за празника на града 10_1508597545

Председателят на НС на БСП и председател на парламентарната група „БСП за България“ Корнелия Нинова, заместникът й Валери Жаблянов и депутатите Станислав Владимиров и Любомир Бонев изпратиха поздравителни адреси. Това се случи до перничани. Причината бе празника на града.

„Уважаеми перничани,

Двама са задържани за притежаване на наркотици

Двама са задържани за притежаване на наркотици 10_1508519744

Акцията е проведена вчера, от служители на „Криминална полиция“ при ОДМВР – Перник. В акцията са участвали и колегите им от Второ РУ, като полицаите проверили 34-годишният К.С. от пернишкото с. Студена.

"26 Пернишки пехотен полк" е името на изложбата, която отвори врати за Деня на Перник

 "26 Пернишки пехотен полк" е името на изложбата, която отвори  врати за Деня на Перник 10_1508519501

"26 Пернишки пехотен полк" е името на изложбата, която отвори врати за Деня на Перник,като причината е да си припомним историята. Експозицията е наредена в Регионалния исторически музей, а тя включва фотоси , оръжия и всичко, което фонда на музея има за Първата световна война.

Перничанин застава пред съда

Перничанин застава пред съда 10_1508519285

Перничанин застава пред съда. Причината е опит за грабеж, като престъплението е извършено на 13 октомври тази година, когато на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ мъж опитал да обере преминаваща жена. В този момент бил забелязан от служители на Първо РУ, който го задържали и предотвратили грабежа. Оказало се, че това е 34-годишният В.Й. от гр.

Тази нощ в с. Долна Диканя бил проверен лек автомобил

Тази нощ в с. Долна Диканя бил проверен лек автомобил 10_1508519109

Тази нощ, около 02, 00 ч., в с. Долна Диканя бил проверен лек автомобил Мицубиши „Колт“, управляван от 47-годишната А.Й. от гр. София. При изпробването й с техническо средство за алкохол били отчетени рекордните 2, 97 промила. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ и била задържана за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е бързо производство.
Източник: perniknews.com

Вчера в гр. Радомир бил проверен лек автомобил

Вчера в гр. Радомир бил проверен лек автомобил 10_1508518963

Вчера, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Фолксваген Поло“. Той бил паркиран в центъра на града, като полицаите установили, че колата е с чужди регистрационни номера и има интервенция върху номерата на рамата. Били предприети оперативно-издирвателни действия и задържани трима мъже и една жена, чиято съпричастност към извършеното престъпление се изяснява.

Турнир по стрелба с пистолет се провежда днес в Перник

Турнир по стрелба с пистолет се провежда  днес в Перник 10_1508518714

Традиционният Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ се провежда днес. Това ще се случи в Перник, като организатори на събитието са ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.

Много добро представяне записаха състезателите на боксов клуб „Перник”

 Много добро представяне записаха състезателите на боксов клуб „Перник” 10_1508518493

Много добро представяне записаха състезателите на боксов клуб „Перник”. Това се случи на проведеното преди дни в Петрич Държавно лично и отборно първенство за ученици, като Калоян Боянов 13г записа победа срещу състезател от Хасково и се класира на 5-то място. Даниел Владимиров 14 г. Има победа срещу състезател на Левски София и е пети в крайното класиране. Денис Йорданов в кат. 72 кг.

Брезнишки полицаи проведоха акция за изземване на контрабандни цигари

Брезнишки полицаи проведоха акция за изземване на контрабандни цигари 10_1508167656

Брезнишки полицаи иззеха контрабандни цигари, като акцията е проведена в края на миналата седмица. Тогава бил проверен частен имот на ул. „Гребен“, обитаван от 40-годишната Е.С. В жилището били намерени и иззети 720 къса цигари без бандерол от две марки.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 от НК и работата продължава под надзора на Районна прокуратура - Брезник.

26-годишен е задържан

26-годишен е задържан  10_1508167312

На 14 октомври, около 03, 20 ч., на ул. „Луганск“ в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Мерцедес“. Той бе шофиран от П.П./26 г./, който е от гр. Перник. В колата униформените намерили и иззели едно топче със суха зелена листна маса и мелничка, като при обиск на П.П., у него били открити канабис и ефедрин. Младежът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Гражданите на община Перник вече могат да плащат различните видове данъци и такси онлайн

Гражданите на община Перник вече могат да плащат различните видове данъци и такси онлайн 10_1508167130

Гражданите на община Перник вече могат да плащат различните видове данъци и такси онлайн. Това ще се случи без да се налага да посещават на място салона за обслужване на клиенти в местната приходна дирекция, като единственото условие е притежанието на дебитна или кредитна карта, издадена от българска банка, и връзка с Интернет от компютър, таблет или телефон.

49-годишен мъж от пернишкото село Студена загина

49-годишен мъж от пернишкото село Студена загина 10_1508166874

49-годишен мъж от пернишкото село Студена загина. Това се случи при пътнотранспортно произшествие, като инцидентът се случва на 13 октомври на автомагистрала „Струма“, малко след бензиностанция „Лукойл“ в посока Дупница. Лек автомобил „Ауди“, който е бил управляван от столичанина С.Т./35 г./ удря пресичащия пътното платно мъж, който умира на място.

Перничанин е задържан при опит за грабеж

Перничанин е задържан при опит за грабеж 10_1508166686

Перничанин е задържан. Това се случи при опит за грабеж, като престъплението е извършено на 13 октомври, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния център. Около 19, 00 ч.мъж застига 27-годишна жена и опитва да отнеме дамската й чанта. В този момент обаче в района се намирал автопатрул на Първо РУ – Перник. Униформените реагират незабавно и задържат на място 34-годишния Й.В от областния град.

Трънчанин ще бъде съден за хулиганство

Трънчанин ще бъде съден за хулиганство 10_1508166520

Трънчанин ще бъде съден. Причината е за хулиганство, като в края на месец юли тази година, в сградата на пожарната в Трън се разиграл скандал между началника на пожарната и 32-годишния А.С. от граничния град. Мъжът се държал грубо и арогантно, обиждал и отказал да напусне служебната сграда. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
Източник: perniktoday.net

Глоба до 1000 лв. грози домоуправителите

Глоба до 1000 лв. грози домоуправителите 10_1508166340

Глоба до 1000 лв. грози домоуправителите. Това ще се случи ако от 2019 г. не подават всяка година в общината справка колко души обитават жилищата в етажната собственост, като това тяхно задължение ще бъде записано в Закона за местните данъци и такси. С него се въвежда нов начин за определяне размера на такса смет според реалното количество отпадъци.

От днес продължава ремонтът на участък от път I-1 (Е-79) София – Перник през прохода Владая

От днес продължава ремонтът на участък от път I-1 (Е-79) София – Перник през прохода Владая 10_1508165601

От днес в обедните часове продължава ремонтът на участък от път I-1 (Е-79) София – Перник, през прохода Владая. Това съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, като в петък – 13 октомври, завършиха предвидените строителни дейности в отсечката от „Черния кос“ до паметника на Войнишкото въстание. Днес няма да се извършват ремонтни работи, за да не се затруднява трафикът.

Д-р Александър Александров проведе работна среща с ръководството на общинския съвет на Съюза на пенсионерите

Д-р Александър Александров проведе работна среща с ръководството на общинския съвет на Съюза на пенсионерите  10_1508165360

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров проведе работна среща с ръководството на общинския съвет на Съюза на пенсионерите. Това се случи в Перник, като на срещата беше обсъдена дейността на пенсионерските клубове в Перник. Представени бяха проблемите, които вълнуват възрастните хора и тези, които затрудняват работата на организацията.

Извинителните бележки за училище вече се вземат от личния лекар срещу заплащане

Извинителните бележки за училище вече се вземат от личния лекар срещу заплащане 10_1508164883

От началото на учебната година извинителните бележки за училище вече се вземат от личния лекар срещу заплащане, като учениците задължително представят бележка от лекар, когато отсъстват от занятия по болест. Това съобщават от bTV.

Перник ще празнува Световния ден на прехраната

Перник ще празнува Световния ден на прехраната 10_1508080995

За трета поредна година членове на младежки организации, ученици от различни професионални гимназии от община Перник и Регионалната здравна инспекция ще празнуват Световния ден на прехраната, като на самия ден – 16 октомври от 14.00 ч. в сградата на Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Й.

Перничанин ще лежи в затвора две години и половина

Перничанин ще лежи в затвора две години и половина 10_1508080779

Окръжна прокуратура – Перник е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия С.С.Той е обвинен за незаконно държане на високорискови наркотични вещества, като целта му е била разпространение.

56-годишна жена се самоуби

56-годишна жена се самоуби 10_1508080585

56-годишна жена се закла. Това се случи в банята и в блок в центъра на града, като на картина като във филм на ужасите са се натъкнали повиканите екипи на Спешна помощ и полиция, дошли след повикване на спешния телефон на адрес в Перник. Трагедията е станала в блок в самия център на Перник – в близост до зеленчуковия пазар на града.

19-годишен младеж застава пред съда

19-годишен младеж застава пред съда 10_1507909606

19-годишен младеж застава на подсъдимата скамейка. Примината е хулиганство, като случаят е станал на 05 септември в гр. Перник, когато 19-годишният Т.Н. извършил поредица от непристойни действия. Младежът дърпал и обиждал младо момиче, крещял и нанасял удари с крак по лек автомобил „Форд Фокус“, на когото счупил двете странични огледала.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.