iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съобщение за данък от преди 2000 година

Уведомително писмо от Местни данъци и такси

Обръщам се към Вас да Ви информирам, че получих бележка за дължим данак мпс от преди 2000г!? Регистрацията на този автомобил е сменена на софийска през 2000г. Плащани данаци за него до 2003г, когато е продаден. Подадени документи в даначното по местоживеене, че мпс-то е продадено. От там не могли да ми издадат дубликат на бележката, че съм платил за 2000, 2001, 2002 и 2003г. вкл!

Първо: Ако не бях платил, няма как да сменя регистрацията, да мина на преглед пред КАТ и да продам автомобила.
Второ: С изтичане на 10-годишния давностен срок се погасяват всички данъчни задължения, независимо от броя на спиранията и прекъсванията на давностния срок (чл.141, ал.2 от ДПК).

Ако едно данъчно задължено лице плати след изтичане на десетгодишния давностен срок, това лице може да иска обратно от държавата това, което е платило, и данъчната администрация следва да му
върне сумата като недължимо получено плащане.
Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.

Моля за Вашето съдействие,тъй като от отдел „Местни данъци и такси" на ул. „Райко Даскалов" №4 по телефона не ми обърнаха никаво внимание, нито ми дадоха някакъв e mail за да изпратя молба за заличаване на задълженията.

Проблема си е техен, какво искат да правят, аз никъде няма да ходя и нищо няма да плащам. Още повече, че и в закона е написано точно и ясно. 

Благодаря Ви за вниманието.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.