iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Как правилно да пазаруваме козметика

Как правилно да пазаруваме козметика

Всяка една перничанка трябва да знае какво и как да пазарува,за да запази кожата си красива.
Преглед на съдържанието на козметичната чантичка

Преди да се впуснете в пазаруване на нова козметика първо хвърлете един поглед на козметичната ви чантичка и вижте кои продукти са с изтекъл срок на годност и кои не. В старата козметика се размножават много бактерии, затова без да се замисляте изхвърлете козметиката с изтекъл срок на годност.

Пазете се от евтина козметика

Едно от първите правила при закупуването на нова козметика - не избирайте евтина козметика. Това не означава, че непременно трчбва да се съсредоточите върху луксозни марки и да давате половината си заплата за козметика, но имайте предвид, че козметиката се състои от химични вещества, които чрез кожата попадат в нашия организъм. Например от  качеството на тоналния крем зависи целия грим. Той е на лицето през целия ден, така че е желателно да изберете тонален крем на утвърдена фирма. Съвременните тонални средства, разработени от компании като Christian Dior, Nina Ricci, Chanel,задължително съдържат слънцезащитни филтри, защитаващи кожата от вредното въздействие на слънцето, хидратиращи

вещества и витамини. Това се отнася и за пудрите. Всички козметични средства прилагани в зоната около очите трябва да бъдат с много добро качество.

Да не се купува козметика на неизвестни фирми

Особено важно правило е да не се купува козметика на неизвестни фирми със съмнително качество. Защото всички рискове свързани с възпаление, алергия, отравяне и други се крият в нея. Изберете козметика в съответствие с вашия тип кожа Дразнене на кожата може да се дължи на само на евтина и с лошо качество козметика, но и защото тя не правилно избрана

и прилагана.  Дразнене може да настъпи например, ако прилагате лек крем през зимата и плътен през лятото. Козметика съдържаща  алкохол под въздействието на слънчевите лъчи може да предизвика алергия. Също така, ако козметиката не е подбрана правилно според възрастта, ефект няма да има. Затова най-добре преди да се отбието до магазина, да посетите дерматолог, за да ви препоръча какъв тип козметика да използвате за вашата кожа.

Купувайте козметика на една фирма

За предпочитане е да използвате продукти на една козметична марка. Така ефективността на прилаганите средства може да се увеличи тройно. Много производители предлагат пълна линия на козметика за лице и тяло. И не забравяйте, че най-важното е да останете доволни от покупката и да не навредите на здравето си.
Източник:"Стилисимо"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.