iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кладница е планински оазис

Кладница е планински оазис

Радио България, което е част от Българското национално радио, представи Кладница пред света в свой репортаж за селото. Програмата насочена както към българите живеещи по света, така и към чужденците, представя пред света културната и национална идентичност на България. Новините и публикациите се тиражират на 11 езика, освен на български, те се превеждат и на английски, френски, немски, испански, руски, сръбски, турски, гръцки, албански и арабски език.
За момента публикацията за Кладница е налична само на български и руски език, но се очаква преводът да излезе и на останалите езици.
Статията е озаглавена "Кладница – планинският оазис край София" - силно титулуващо селото като едно от най-приятните места за отдих и живеене. Авторката Милка Димитрова е подбрала и представила най-значимите достойнства на селото, които доказват, че заслужава да се нарече с думата "оазис" - кът сред пустощта, където жинотът процъфтява в контраст със заобикалящата го среда. Да, това е Кладница - ние я наричаме "Раят на Витоша".
Природа, туризъм и близост до столицата са най-големите предимства на прочети повече [село Кладница]

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.