iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И след 40 да изглеждаме ослепително

Красива перничанка и след 40г.

Организмът се нуждае от калории които варират  в зависимост от възрастта. Обикновено след четиридесетте апетитът продължава да бъде добър, както преди. Но нуждата от храна е по-малка. Въпреки от това консумацията остава същата и това естествено води до напълняване. Затова почувствате ли, че сте наддали на килограми започнете една балансирана диета без мазнини и захар, но богата на витамини.
Не забравяйте, че диетата трябва да включва поне три хранения на ден.
 
Какви грижи трябва да полага една жена,за да остане красива и след 40годишна възраст?Ето няколко добри съвета за тази цел.
Голямо внимание трябва да се обърне на  костната система. Обикновено в тази възраст, а при жените след критическата, костите стават крехки, появява се защипване. Причините могат да бъдат наследствени или хормонални, но преди всичко са свързани с начина на хранене. Затова лекарите съветват да се консумират храни, богати на калций.
Примерно меню от 2000 калории дневно може да се състои от 400 г прясно или кисело мляко, което съдържа 400 мг калций, две порции сирене (60 милиграма калций), две порции месо, риба или две яйца (20 мг калций), три малки хлебчета (150 мг калций), ориз, картофи, два плода.
Многократните изследвания показват, че на тази възраст трябва да се консумират храни, богати предимно на въглеводороди - ориз, картофи, сурови и сварени зеленчуци три пъти седмично.
 Какви храни да приемаме:
 
1. За предпочитане са храни, богати на желязо - варива, сушени плодове, както и тези богати на витамин С - цитрусови плодове. Витамин С улеснява организма да абсорбира по-добре желязото.
 
2. Желателно е зеленчуците да се обработват топлинно колкото е възможно по-малко. Топлината унищожава по-голяма част от витамините в тях.
 
3. Трябва да се придобие навикът да се готви на пара, тъй като по този начин се запазват хранителните вещества.
 
4. За предпочитане са храни без консерванти.
 
5. Да се ограничи консумацията на мазнини. Да се избягват и пържените храни, като се готви в тефлонови съдове, които не изискват мазнина.
 
6. Ако това е невъзможно, ето една малка хитринка - потопете продуктът в разбит белтък. Така погълната мазнина при пържене ще бъде минимална.
 
7. Крайно необходимо е да се яде повече риба.
 
8. Позволено е да се пие повече прясно мляко, по възможност обезмаслено.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.