iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Блог на latinka

ЗА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЧУЖДЕНЕЦ

ЗА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЧУЖДЕНЕЦ

На път какви ли хора не срещаш! Някои забравяш веднага, други ти стават приятни, но има и такива, които не знаеш да съжаляваш ли, да ги презираш или просто да ги отпишеш от графата на нормалните хора. 

Страдание и...безочие

Жената изсипа от шепата си шепа монети

Този миг сигурно ще го помня много дълго. Пред Новогодишните празници в един от големите магазини народа пазаруваше като за последно. Изчаквах позната близо до касата, когато към нея се приближиха жена на средна възраст с момиченце на около 10-12 години.

На кокошките пили за нокти, на прасетата - играчки

Сигурно няма лошо и прасетата да се забавляват с играчки, па и кокошките да подържат педикюра си в изправност, стига човеците да живеем що годе нормално. Е, да речем, че до някъде сме я докарали и не се бием пред казаните за отпадъци.

Спомен от детството

ОУ Студена

Обещах на Галичка да и направя албум със снимки от селото, в което лятото прекарвахме детството си. Бяхме се загубили в живота. Тя – в Русе, а аз – в Сливен.

Разни времена, разни попове

Разни времена, разни попове

Какво толкова се учудваме, че някои от днешните отци си падат по охолството, а трупането на имате е почитано повече от Закона Божий. Погледнато от камбанарията на проповядваното от тях, те нарушават заповедите все едно, че това е тяхна привилегия.

За воденицата и други неща от живота

За воденицата и други неща от живота…

Така си спомням една воденица на село и така я нарисувах. Студена, така се казва това плъзнало по поречието на Струма родно село на майка ми. А тая воденица, която малко прилича на истинската, се наричаше Кашовата.

Абонирай се за новости

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.