iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Топ 10 на въпросите по време на интервю

Топ 10 на въпросите по време на интервю в Перник

1. Уменията ти„Какви са силните ти страни и слабостите ти?“Това, което интервюиращият иска да разбере за теб с този въпрос, е дали притежаваш уменията да се справиш с работата. Сподели само една своя слабост и се опитай да изтъкнеш нещо положително за себе си или пък покажи, че си подобрила качествата си благодарение на тази слабост.Задължително: бъди подготвена със списък от умения, които са свързани пряко с позицията, за която кандидатстваш.
 
2. Работодателят
„Какво знаеш за компанията ни?“Това, което те питат всъщност, е защо си решила да кандидатстваш именно в тази фирма и дали изобщо имаш реална представа с какво се занимават.Задължително: подготви се с няколко факта за компанията като философията й, няколко ключови фигури. Най-малкото, което можеш да направиш, е да разгледаш сайта им, ако имат такъв.
 
3. Същинската работа
„Кое смяташ, че ще те затрудни най-много в работата?“Задават ти този въпрос, за да видят дали си даваш сметка в какво се състои работата и защо смяташ, че си добра за тази позиция.Задължително: отговори какви отговорности ще поемеш, ако те наемат на това място.
 
4. Амбициите ти
„Какви са целите ти?“Интервюиращият иска да разбере колко амбициозна си. Най-добрата стратегия е да намериш златната среда. Не е хубаво да изглеждаш твърде амбициозна - „Искам да израстна в кариерата в близките 3 години!“, но на липсата на ентусиазъм - „Ще видим, каквото се случи...“ – също не се гледа с добро око.Задължително: покажи какво развитие очакваш на позицията, за която кандидатстваш, обясни, че би се записала на курс, за да подобриш уменията си.
 
5. CV-то ти
„Как протичаше един твой работен ден на старата ти работа?“По този начин искат да разберат какви са били задълженията и отговорностите ти на последната ти работа и какви умения си усвоила благодарение на тях.Задължително: не намесвай негативни моменти като спор с бившия ти шеф.
 
6. Мотивацията ти
„Какви са мотивите ти да кандидатстваш за мястото?“Откривайки мотивите ти, интервюиращият иска да разбере в каква обстановка би работила най-добре.Задължително: опитай да се сетиш за служебна задача, която ти е била много приятна.
 
7. Продуктът/услугата
„Какво знаеш за продуктите/услугите ни?“Интервюиращият иска да знае дали си била достатъчно развълнувана за тази работа, за да си направиш труда да проучиш какви точно продукти/услуги предлага фирмата.Задължително: ако те попитат с какво би ги подобрила, спомени нещо дребно.
 
8. Работата в екип
„Защо мислиш, че би могла да се справиш с ръководенето на екип?“Това, което наистина искат да разберат за теб от отговора на този въпрос, е дали можеш ефективно да се справиш с работата в екип, независимо каква е ролята ти.Задължително: изброй няколко от уменията, които още преди това си споменала, че имаш.
 
9. Интересите ти
„Кой беше последният филм, който изгледа или последната книга, която прочете?“Целта на този въпрос е интервюиращият да си даде сметка дали си завършена личност.Задължително: в зависимост от работата, за която кандидатстваш, понякога се налага да си наясно с актуалните новини от медиите.
 
10. Необичайни въпроси
„Ако беше бисквитка, каква бисквитка щеше да бъдеш?“Това е въпрос с уловка и целта му е да разберат дали би могла да измислиш разумен отговор под напрежение.Задължително: не избирай нещо, което смяташ за „суперзабавно“.
 
Източник:Космополитан

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.