iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Любовта и как тя влияе върху хората

Как влияе любовта върху перничани

 
Съществуват много теории за любовта.Нека видим 11 признака,по които тя влияе на перничани.
1. Любовта – това е болест-През миналата година любовта беше официално обявена за умствено отклонение, а Световната здравна организация кодира "заболяването" с шифъра "F 63.9".
Има известна логика в твърденията на лекарите – когато е влюбен , човек е лишен от сън, апетит, рязко променя настроенията си и е способен дори да се побърка, ако чувствата са му несподелени.
2. Любовта е лекарство
Любовта развълнува главно две области на мозъка. Учените отдават това на влиянието на големи количества на допамин - хормонът на любовта. Любопитното е, че с такава сила, тези области на мозъка реагират само на кокаин.
3. Любовта – магията, която не трае повече от 3 години
Психолозите казват, че любовта трае само 3 години, а съжителството за по-дълъг период е просто навик. Романтиците обаче продължават да са убедени, че любовта е вечна.
4. Хората са по-глупави, когато са влюбени
Германският учен Андреас Бартел твърди, че зоната на отрицателните емоции и рационални решения в мозъка на човек, който е влюбен, буквално "спи". Това означава, че влюбените наистина са по-глупави и правят по-необмислени постъпки.
5. Сексът убива любовта
Твърде честия секс убива любовта, тъй като серотонина, който се освобождава по време на секс, понижава нивото на допамина, хормонът на "истинската любов".
6. Седмата любов е истинскатаУчените вярват, а социологическите изследвания го потвърждават, че преди да намерите сродната душа, трябва да се влюбите шест пъти в погрешния.
7. Първата любов е само за мъже
Според статистиката двама на всеки петима мъже се жени за първата си любов.
8. Кафето е най-мощният афродизиак.
Невероятно, но факт, около 10 хиляди любовни романса се завързват на чаша кафе всяка година. Най-често това става по време на почивка.
9. Любовта удължава живота
Доказано е, че мъжете, които целуват съпругата си всеки ден преди работа, живеят 5 години по-дълго.
10. Венчалният пръстен активира любовта
Традицията да носи брачна халка на безименния пръст на дясната ръка се е появила още в Египет. Египтяните вярвали, че този пръст е символ на любовта и е свързан със сърцето.
11. Бракът убива секса
Статистиката очи, че неомъжените двойки правят секс по-често. Всяка четвърта двойка, която не е сложила подписа си на хартия прави секс всеки ден.
12. Мъжете се нуждаят най-малко от шест оргазма месечно.
Такъв извод е бил направен от древните гърци: мъж, който изпитва по-малко от шест оргазма за 30 дни, увеличава риска от рак.
13. Колкото повече любов, толкова повече деца.
Съпругата на Фьодор Василев, живяла през 18 век, има 69 деца. От 27 бременности тя има 16 двойки близнаци, 7 тризнаци и 4 четиризнаци. Не вярвате ли...а в силата на любовта вярвате ли?
Източник:rozali.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.