iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нарушаване на Обществения ред

Нарушаване на Обществения ред

Бих желала да се обърна към читателите и гражданите на Перник с тайната надежда някой да обърне внимание и да вземе решение относно проблема, който ще засегна.
Всяка година тревните площи в кварталите между блоковете придобиват внушителни размери. Общината се грижи за тяхното отстраняване. Дотук добре. Обаче знаят ли в Общината какъв невъобразим шум издават косачките и най-важното знаят ли в какъв час се извършва това? Сигурна съм, че всички сте ставали свидетел. Тук се явява нарушение на чл.2, ал. 4 от Наредба №1 за Обществения ред на територията на Община Перник,а именно:
"(4) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване на изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (зъболекарски, прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 09.00 до 14.00 и от 16.00 до 21.00 часа."

В квартал "Изток" косенето на тревата винаги продължава и след 14 часа, а лятно време, за да избегнат "косачите" горещините започват дори и в 08:00 часа сутринта...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.