iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отворено писмо до председателя на ДКЕВР

Писмо до председателя на ДКЕВР

По повод РЕШЕНИЕ No Ц-033 от 14.09.2012 г. на ДКЕВР,  през последните две седмици Вие дадохте интервюта за редица средства за масова информация. Считаме, че останаха без отговор редица съществени въпроси, които Ви задаваме и на които Ви молим да получим отговор:

  1. Защо с Решението е нарушен Регламент (ЕС) № 838/2010 на Комисията от 23.09.2010г, определящ допустимия максимален размер на таксите, „прилагани от операторите на мрежи за целите на достъпа до електропреносната система”, които могат да бъдат налагани на производителите на електрическа енергия? В съответствие с указанията, формулирани в част Б от приложението на Регламента „стойността на средногодишните такси за пренос, заплащани от производителите, следва да бъде в рамките на интервала от 0 до 0,5 евро/MWh”?  – С приетото решение таксата за пренос достига до 110 евро/МWh, като най-ниската такса е 5 евро/МWh.
  1. Защо не е спазен чл.14 от Закона за енергетиката и не е проведена процедура по обществено обсъждане със заинтересованите лица?
     
  2. Защо не е спазен чл.13, ал.3, т.2 от Закона за енергетиката, в който е регламентирано, че „заседанията на комисията са открити, когато се разглеждат заявления или искания, свързани с  утвърждаване на цени”?
  1. Защо решението е взето „на бързо”?Решението е взето на 14.09.2012г., на база ...

[iSofia - за хората и събитията]

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.