iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка „ бригада “ от нагли прокурори в основата на прикриването на грандиозен строително-измамен скандал

Пернишка „ бригада “ от нагли прокурори в основата на прикриването на грандиозен строително-измамен скандал

Прокурор Асен Христов – СРП , прокурор Павлин Богданов / щатен разузнавач/вербовчик от ДС / - СРП и Зам.окр.прокурор Анита Джамалова – ОП-Перник - основната група „ играчи “ в сагата – „ ХУФУГЕЙТ “

Зам.Окр.прокурор Анита Джамалова , се подиграва с цялата Държава , гони рекорд за скоростно писане / докладвани материали на 21.10 - отказ на 23.10 / на „ мотивирано “ Постановление за отказ на образуване на досъдебно производство с цел прикриване на източване на милиони от Еврофондове чрез обществени поръчки за строителство в гр. Земен
До зам.окр. прокурор Анита Джамалов
Чрез IPERNIK.COM

ОТВОРЕНО ПИСМО
От Симеон Даскалов – водещ на разследващ екип
Sgradadragalevci.com

Г-жо Джамалова ,

Умишлено не се обръщам към Вас с уважаема или прокурор , защото с Вашите професионални действия , сте Всичко друго но не и това . Използвам възможността да си общувам с Вас през един от любимите ни сайтове във вашия регион - IPERNIK.COM , като от нашия разследващ екип той е харесван със свободата на словото и липсата на цензура , които предлага .

Получавайки на дата 03.11.2014г. поредното Ви Постановление за отказ за образуване на досъдебно производство по мой сигнали за „ схема “ за източване на милиони от Еврофондове чрез обществени поръчки за строителство в гр. Земен с участието на скандално известната фирма „ ХУФУ “ ЕООД и Кмета на гр. Земен Димитър Сотиров от ПП ГЕРБ / тъст на строителния предприемач Димитър Барбуков /, и запознавайки се със съдържанието му – „ мотивиран – преразказ “ и последващ отказ , не мога да не ви попитам последващите въпроси и да не изкажа своето мнение и намерения:

- Г-жо Джамалова , Вие лично на мен ли се подигравате , на Прокуратурата като институция , на народа или на Държавата като цяло ?

- Според Вас издавайки това Постановление смятате , че няма да имаме сили да продължим и ще оставим нещата до тук и отново ще влезем в порочния кръг – обжалване и многомесечно протакане , докато минат години по инстанциите и всичко отшуми ?

- Според Вас прокурорите от по – горните Прокуратури и Институции малоумни ли са или разчитате , че „ Гарван на гарван , око не вади “ заслепени от поста , който заемате и властта с която разполагате от него ?

- Когато за 51 дни мистериозно изчезна цялата преписка по-случая за гр. Земен , след като прочетохте статията „ Ексклузивно! Мистериозно изчезване на прокурорско постановление от ВКП към ОП-Перник за пълно и обстойно разследване за източване на еврофондове в гр. Земен “ в друг Пернишки сайт публикувана от нас на 26.08.2014г. в 16:55 часа , Вие ли я намерихте още рано сутринта на 27.08.2014г. / за часове /, или куриерите са виновни и те са прочели статията и са се поправили ?

- Много ни е интересно как и с какво ще обясните на обществото и медиите , че въпреки , че с постановление от ВКП от дата 07.07.2014 сте уведомени за спечелването и възлагането на обществена поръчка за ремонт на стадиона и спортната зала в гр. Земен / което е публична информация от сайта на АОП и е станало на дата 13.06.2014г. и може да се провери от всяко дете в интернет / , след отпадане на фирма „ ХУФУ “ ЕООД е спечелена и възложена от и на фирма „ БУЛСТРОЙ ГРУП “ ООД - Вие на дата 23.10.2014г. , след „ задълбочена и подробна “ проверка и разследване , излизате със становище , че тази поръчка е прекратена ?! За горецитирания обект има и доста публикации в електронни медии , които за наше учудване , незнайно защо не сте прочели , което е Ваша похвална практика - да бъдете информирана за случващото се във вашия регион ?

- На последно място оставаме на преценката на читателите и обществото да интерпретират връзката на Христо Георгиев Каров - Човекът подписал всички строителни документи , отговарял за инвестицията и приел " строежа " / или по скоро ремонта на 158 м2 къщичка на стойност 240 000 лв. без ДДС - 776 Евро/м2 без ДДС / от страна на община Земен на Обект - Туристически център , ремонтиран от " ХУФУ " ЕООД - Изпълнителен директор в фирма на Димитър Барбуков / Зет на Кмета Димитър Сотиров /.

Г-жо Джамалова , искам да Ви уведомим , че нашия разследващ екип подготвя заснемането на документален филм , който ще бъде преведен и изпратен до ЕК и ОЛАФ , в който ще отредим специално внимание и място за Вашата роля в скандала „ ХУФУГЕЙТ “ в частта за Еврофондовете .

Не на последно място , поради невъзможността за публикуването на по-голям обем от документи в сайта , публикуваме линк към Специализирана публикация , показваща една съвсем малка и незначителна част от целия казус / в документи / и засягащ единствено и само последното Ви Постановление , като оставаме на читателите да преценят и направят свойте изводи за вашите разследващи и прокурорски възможности , като оставаме с надеждата за възможността отново да се самосезирате от публикацията , въпреки , че резултата от това би бил нулев , на база Вашите действия до момента :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.315217995316969.1073741880.100...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.