iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подходящ грим за зелени очи

Подходящ грим за зелени очи

Всяка една перничанка трябва да знае как да се гримира,какви нюанси да подбира,за да изглежда добре.Очите са може би най-важната част от нашето лице, дори често ги наричат прозорец към душата. Всъщност, нашите очи играят много важна роля при общуването и затова ние трябва да се погрижим те да имат перфектен външен вид.
Зелените очи са много красиви и могат да изглеждат още по-атрактивно, ако ги гримирате в подходящите цветове. За зеленооките дами се препоръчват сенки в тюркоазени тонове, както и резедави нюанси или оттенъците в тревно-зелено. Великолепен външен вид можете да постигнете също така и с останалите топли цветове, като например сенките в кафяви, медни или златни оттенъци. Ето и още някои подходящи цветове: пясъчно-златисто, охра, червено, розово, лилаво, черно и сиво.
Избягвайте студените тонове като небесно синьо, сребърно или снежно бяло, защото те ще ви придадат уморен вид. Тенът на лицето също е от значение. Ако вие сте с по-тъмна кожа, зелените ви очи ще изглеждат най-добре в цветове като тъмно лилаво и бронзово. Съответно зеленооките дами с по-светла кожа могат да разчитат на цветове като розово-кафяво или светло лилаво.
Разбира се, трябва да се прави разлика между дневния и вечерния грим, а също така и да се вземе предвид повода за който се гримирате. Като дневен грим могат да бъдат използвани различни видове сенки, например прахообразни или кремообразни, а окото леко да се очертае с очна линия. Не е задължително очната линия да бъде в зелено, можете да разнообразите с кафяво, златно или бронзово.Черната очна линия също не се препоръчва за гримиране на зелени очи, защото придава известна грубост на чертите при зеленооките дами.
Когато се гримирате, обърнете особено внимание на това, червилото и ружът да са в подходящите за вас цветови нюанси. Що се отнася до ружа, за дамите със зелен цвят на очите подходящи цветове са кафяво, розово, праскова или кайсия. За червилата можете да разчитате на кафяво, розово, лилаво или цвят бордо.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.