iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Три деца от Перник с медали от международно състезание по таекуондо WTF

Taekwondo club spartak

На 15.10.2016 година се проведе традиционния турнир за „Купа София” организиран от Таекуондо клуб „Рамус” съвместно с българска федерация по таекуондо ВТФ.
Турнира се проведе в комплекс „Царско Село”, с участието на над 450 състезатели от шест държави във въсрастови групи: Деца 6-9 г., деца 9-11 г и кадети 12-14 години.Спортистите се състезаваха в две дисциплини: спаринг клас /А/, Пълен контакт включително и удари с крака в главата и клас /Б/ с удари единствено в електронните нагръдници.

Таекуондо клуб Спартак участва с трима състезатели, всичките дебютанти на спаринг турнир от международен ранг. Те се състезаваха в клас /А/. Политиката на клуба е, че няма да се състезава в клас /Б/.

Най-малката състезателка Александра Петрова се представи задоволително за първо състезание, като на полуфинала бе спряна от много по-опитната състезателка на Гърция и завоюва бронз в категория 33 кг. деца.

Младата надежда на клуба Калоян Кръстев , бе отлично подготвен , но липсата на опит го спряха на полуфинала, където се срещна със победители в своята категория. Така той завърши също със сребърен медал в категория 27 кг. Деца. Невероятният му хъс, борбен дух и физически, качества неминуемо ще му донесат много медали в бъдеще.

Виктория Велинова беше най-голямата участничка от нашите представители.

Тя се състезава в категория 44 кг. Деца 9-11 години. След като победи съперничката си от Гърция / носителка на майсторска степен –черен колан/на полуфинала, тя се изправи на финал срещу българска състезателка. Единствено краткото времетраене на рундовете от по минута и 30 секунди. спряха Вики от това да се окичи със злато.
Крайният резултат беше 9:7 за противничката и.

Още за таекуовдо WTF и къде можете да тренирате вижте на официалния ни сайт : http://tkdspartak.com/

Снимки
See video

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.