iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заплатите се бавят 9-ти месец в Профилакториума

Заплатите се бавят 9-ти месец в Профилакториума

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ,ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ – ЕООДгр.ПЕРНИК УЛ.”ПРОТОЖЕРИЦА”102БУЛСТАТ 113514110
Тел :076/60-44-02 Факс 076/60-44-12,DSM:+359897094072До ipernik
гр.ПерникМОЛБА
От колектива на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация ЕООД гр.Перник
Уважаеми Господа,Обръщаме се към Вас с молба да дадем гласност за наболелия проблем в Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация ЕООД гр.Перник или така наречения „Профилакториум”.
Персонала по щат в болницата е 88 човека.От тях лекари, кинезитерапевти, психолози, мед.сестри, рехабилитатори, санитари, работещи в кухня, перач, парнаджии, административен персонал.От м.04.2012г. никой не е получавал трудовите си възнаграждения към днешна дата. Тъй като болницата е общинска би трябвало Община Перник и Общински съвет гр.Перник дапотърсят вината на предишното ръководство в лицето на д-р Боян Богданов и гл.счетоводител Елиза Славчева за окаяното състояние на болницата, доведена според колектива до абсолютен умишлен фалит. Никой от пернишките политици не си направи труда да спаси една напълно работеща болница , ползваща се авторитет в Перник, Областта и другите области настраната ни повече от 50 години. За девет месеца ние изплащаме натрупаните дълговеот предишното ръководство, за които валят непрекъснати запори , включително и последният е от бившата гл.счетоводителка Елиза Славчева за неизплатините и заплати. Болницата има сключен договор за финансиране по пет клинични пътеки, които всеки месец носят доходи, но ние неможемда разполагаме с тях заради запорите. През здравното заведение са минавали и минаватхора от цялата страна, защото в национален мащаб в България, болници с такъв род дейност за рехабилитация/след прекарани инсулти,инфаркти, травматични увреди,възстанонен младеж след будна кома и др./са само 14 . Трябва да се види на място за каква внушителна сграда става въпрос ,какъв терен и разположение, за да се добие пълна представа, че може би апетитите към нея са много.Ние работещите в здравното заведение искаме да ни се помогне да спасим от фалит болницата, за да може да продължи да обслужва всички, които имат нужда от този вид здравана услуга. Затова на 19.12.2012г. от 09,30ч. всички работещи в СБДПЛР ЕООД ще блокираме работата на общинската сесия, за да дадът последен и категоричен отговор за това ще съществува или не нашето здравно заведение, ще се потърсили или не вината са състоянието на болницата ни и отговор на въпроса ни „Как да изкараме предсоящите коледни и новогодишни празници без никакви пари”
Молим Ви помогнете ни! 
Получено чрез формата за контакт към сайта http://www.ipernik.com/ 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.