iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


7 причини, които пречат на забременяването

7 причини, които пречат на забременяването при перничанки

Лекарства – приемът на някои медикаменти оказва ефект върху фертилитета, като важно е да се знае, че в тази група влизат не само хормоналните лекарства. Когато обаче приемът на въпросните препарати бъде преустановен, възможността за успешно забременяване се възстановява.
 
Болести на щитовдината жлеза – повишената активност на щитовидната жлеза, както и другата крайност – понижената активност са предпоставка за нарушения в менструалния цикъл, а оттам и за трудно забременяване.
 
Онкологични заболявания – лечението на раковите заболяванията, било то лъчетерапия или химиотерапия, могат да предизвикат увреждане на яйчниците, а оттам и да се превърнат в причина за преустановяване на производството на яйцеклетки.
 
Прекаляването с кафето – честата консумация на кафе също може да се превърне в причина за проблемно забременяване заради високите дози кофеин.
 
Възрастта – при някои конкретни случаи от значение е и възрастта на партньорите, които се опитват да създадат нов живот. Това в по-голяма степен се отнася за жените, при които след 32 година на теория започва да се наблюдава намаляване на фертилитета, а след 40 години се смята, че забременяването е изключително трудно.
 
Тютюнопушене и алкохол – тези два вредни навика, а в много случаи и комбинацията помежду им е предпоставка за влошени репродуктивни възможности и при двата пола.
 
Теглото – наднорменото тегло, както и прекалено ниското тегло също са предпоставка за проблеми със забременяването, тъй като възпрепятствано е производството на хормони.
Източник:zdrave.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.