iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лечение на упорита кашлица

Пернишко лечение на упорита кашлица

За Перник: Няколко полезни съвета за упоритата кашлица. Лесно можете да се отървете от упоритата кашлица с помощта на народни изпитани средства. Универсално средство е топлото прясно мляко с една лъжица мед.
Срещу силна кашлица помагат сварени в прясно мляко сушени смокини. Бързо действа срещу кашлица сокът от черна ряпа. Той се приготвя с помощта на мед.
В черната ряпа, предварително измита, се прави дупка, в нея се слага малко мед, оставя се за четири часа, докато дупката не се запълни със сока от ряпата.
Пие се по една супена лъжица три пъти дневно. Друг вариант е да се настърже ряпата и да се изстиска. Черната ряпа може да се опече, като преди това се поръси със захар
Пече се в продължение на два часа на слаба фурна, получилият се от печенето сок се излива и се пие по две чаени лъжички преди хранене и преди лягане.
 
Срещу упорита кашлица помага лукът. Запържете нарязан на колелца лук и го полейте с мед. Консумирайте го като гарнитура към основно ястие.
 
Със сок от суров лук направете гаргара на гърлото си. Можете също така да нарежете на много ситно две глави лук, да ги сварите в прясно мляко.
 
След това се оставят четири часа и се пие на всеки три часа по една супена лъжица. Полезно е и да изядете лука, който се е сварил в млякото.
 
Сухата кашлица лесно ще отшуми с помощта на отвара от прясно мляко, 10 малки глави лук и 1 глава чесън. Добавете мед и пийте на всеки час по една супена лъжица.
 
Упорита кашлица се лекува и с банани. Претрийте два банана през сито и добавете една чаена чаша вода с малко захар. Загрейте и пийте сместа.
 
Ефикасно средство срещу кашлица е виното с черен пипер. Кипват се 250 милилитра бяло вино с 5-6 зрънца черен пипер. Топлата смес се пие три пъти през деня.
 
Източник:"Езине"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.