iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Писмо относно Нов завод край Перник или край Витоша?

Писмо до редакцията

Здравейте,уважаема редакция,

„Нов завод край Перник или край Витоша?”
Най-после нахалството стигна своя предел, поради което едно професионално мнение по въпросите на градското устройство, изказано на популярен език не е излишно за тези,които все още нещо мислят с главите си, питат и изискват отговори.

Територията на една община се определя за различни предназначения и дейности в планове и схеми. Тези планове и схеми са обект на широко обществено обсъждане! отразяват визията на управлението за устойчиво! развитие за 15-20 и повече години напред и са обект на проучвания, анализи,прогнози , варианти и структуриране във времето, извършени от колектив подготвени специалисти в най-различни области. Устойчивост в конкретния смисъл означава,че своеволни изменения са предимно нежелателни.

Когато става въпрос за територия на значителна площ, а това като терен за производствен обект е сигурно, то следва да се подхожда с отговорност много по-голяма от изготвяне, процедиране и утвърждаване на Подробен устройствен план или известния на всички въздесъщ ПУП на даден имот.Когато общинската територия има(Перник защо няма?) изготвена териториалноустройствена схема за развитие, а това е план от по-висок по важност акт, то своеволните, фантасмагорични, откровено некадърни и намирисващи действия на администрацията в градското и в прилежащата му територия планиране са НЕВЪЗМОЖНИ!А едно обосновано и убедително изменение на тези планове става също толкова отговорно,както и изготвянето им.

Когато в преизборната си кампания през 2007 г. настоящия кмет на гр. Перник обеща, че ще работи за това градът ни да има нов ,актуален за настоящите условия и времето си устройствен план това означаваше, че такива „изпълнения” няма да има! Някой да си спомня днес предизборните обещания на кандидатите от избори 2011г.?

Управлението на една община е в наи-голяма степен управление на нейната територия, а това не става с малкия пръст, защото той е подходящ за други нужди.

А върху конкретния случай следва да се действа, докато не е станало късно!

арх.И.Аврамова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.