iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник: Пети протест "ДА СПРЕМ УБИЙСТВАТА В БЪЛГАРИЯ"

Протест за справедлив процес за убийството на Мирослава

Тази събота.11:00 до 13:00.. 11 ч. ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА в Перник граждани излизат на протест с искания за справедлив процес и промяна на Наказателния кодекс след убийството на Мирослава.

Призоваваме: Държавата и съдебната система,да предприемат нужните мерки! Делото "МИРОСЛАВА" да не се потули,а да излезе цялата истина!

На протеста ще се събират подписи за промяна на Наказателния Кодекс.

Подписката е за:

- ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ ЗА УБИЙСТО!

- УВЕЛИЧАВАНЕ НА НАКАЗАНИЕТО ЗА УБИЙСТВО ОТ 30 НА 50 ГОДИНИ ЗАТВОР!

- БЕЗ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ И СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ОТНЕТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!

- ЗА СУМИРАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ НА ЛИЦЕ,КОЕТО Е ИЗВЪРШИЛО НЯКОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А НЕ ИЗТЪРПЯВАНЕ НА НАЙ-ВИСОКАТА ПОЛУЧЕНА ПРИСЪДА!

Виж събитието във  Фейсбук!

Разследването на убийството на 17-годишното момиче продължава. Срокът му бе удължен и вероятно делото ще влезе в съда през лятото.

Народни представители от опозицията, по инициатива на съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов,  създадоха алтернативна временна анкетна комисия в парламента за разслидване на случая. Предстоят им срещи в Перник.

Мирослава беше намерена мъртва в началото на годината. Момичето беше в неизвестност два месеца, преди да бъде открито в покрайнините на Перник.

Все още не е готова психиатричната експертиза на заподозрения Марио Любенов. Той е и единственият обвиняем. Заключенията трябва да покажат дали мъжът страда от шизофрения и дали може да носи наказателна отговорност.

Арестуваният по случая Стойо Стоев-Чочо, за когото се твърди, че е направил самопризнания, вече не е между живите. Според официалната версия той  се е прострелял фатално в дома си, след като разследващите го завели за втори оглед. "Самоубийството му" сериозно дискредитира „успешната работа на МВР”. Премиерът пък трябваше да се извинява заради изказването му за „телешките пържолки”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.