iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Аязмо спаси българин от 38 хапчета на ден

Новини за Перник от iPernik

Отписан от медицината български емигрант намери изцерение в наш манастир. Петър Димов, който от няколко години живее с 38 хапчета на ден, успя да се изправи на крака с водата от аязмото в Гигинския манастир. От този януари той пътува на всеки три месеца до България, за да се запаси с чудодейната вода. Пенсиониран съм по болест с група инвалидност. Резултатите от изследванията ми обаче са все по-добри, хвали се нашенецът.


С Петър се срещам в двора на Светата обител „Св. Св. Козма и Дамян”. Дошъл е да напълни поредните туби от аязмото. Води го игуменът дядо Евгени. Емигрантът страда от коварната болест на Крон. Допреди две години е бил трудно подвижен, спасявали са го смърт на няколко пъти в европейски болници. Сега е отслабнал с над 20 кг и по нищо не личи, че доскоро е бил с безнадеждна диагноза.


Рецептата е проста. Сутрин и вечер пия от водата и си казвам молитвите. Не търся обяснение за химичния състав на аязмото. Това си е Божа работа. За мен този манастир е живот, разказва Петър. Той избяьгал от българия още в 1990 г. Не иска да разкрива тайната, казва само, че е имал много сериозна причина. Заселва се в Европа и започва да се занимава с микроелектроника. Държавата също не иска да се афишира, защото има инвалидна пенсия. Разбрал, че е тежко болен едва през 2007 г. Тъкмо се решил най-сетне да се върне у нас и след два месеца получил първата криза. След кратко лечение в наши болници, столичанинът отново поел зад граница, където се подложил на дълга терапия. Казали му, че няма надежда за изцерение, но поне може да се поддържа. С 38 хапчета на ден. От лекарствата получих проблеми с костната система и тежък диабет. Не можех и чаша с вода да вдигна с ръцете, въобще нямах сили, споделя софиянецът. Случайно разбрал от медиите за манастира край брезнишкото село Гигинци. Дошъл да види новия строеж на манастирска сграда и новия храм. Впечатлил се, чце Светата обител носи името на светиите лечители Козма и Дамян. И решил да пробва лечение с вода от аязмото. Резултатите граничат с чудо. Споделям това, за да знаят хората и да пробват. Трябва Божия воля, но и човешка, категоричен е Петър.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.