iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бавят заплати на работници по чистотата

Новини за Перник от iPernik

Два месеца не са си получавали заплатите работници по чистотата от пернишката фирма "Стройинженеринг", която по договор се грижи за сметосъбирането и сметопочистването в общината. Това събра част от тях на мирен протест пред сградата на Общината в Перник вчера. До момента не са им платени  две заплати и един аванс, обясниха протестиращите.

От общината ги успокоиха, че са преведени  24 000 лева в същия ден, но като цяло плащанията към фирмата се бавят заради не доброто финансово състояние на община Перник. Зам. кметът арх. Михаил Михайлов беше обяснил, че не е фактурирана работата на фирмата за ноември.

Забавянето на плащанията засяга  220 работници на "Стройинженеринг", информира управителят на фирмата Росица Масларска. Проблемът е от няколко месеца, преди това Община - Перник ритмично е превеждала фактурираните суми.

Месечно протоколите на фирмата за осъществените дейности по чистотата са на стойност  от 160 000 до 180 000 през зимния сезон.

Проблем за заплатите на работниците е и това, че почти всички от тях имат кредити и запори на заплатите от банките.

Финансовите затруднения  на "Стройинженеринг" водят и до натрупване на задължения към доставчиците на  гориво за автомобилите.

Муждуфирмената и междуинституционалната задлъжнялост може да доведе до намаляване на броя на работниците, каза още управителката Росица Масларска.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.