iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Безработни ще варосват бордюри по проекти за временна заетост

Новини за Перник от iPernik

106 безработни в област Перник ще имат временно препитание през 2011 г. чрез проекти по Националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“.

Шест проекта  на общините от областта бяха одобрени вчера на заседание на областната комисия по заетостта в Перник. Те са в рамките на одобрения бюджет от 120 000лв. и ще бъдат потвърдени от Агенцията по заетостта, увери председателят на комисията зам. областният управител Радослав Йорданов.

В община Перник ще бъдат разкрити 11 работни места за срок от 6 месеца. Наетите лица ще се занимават с освежаване и ремонт на междублокови пространства.

В Радомир  ще бъдат разкрити 26 работни места за срок от 3 месеца , а наетите ще работят по ремонт на тротоари, варосване на бордюри и почистване на терени.

В  Брезник  за срок от 6 месеца ще бъдат назначени 7 безработни, като 5 от тях ще се занимават трайно с благоустрояване на паркинг до читалище.

В Земен назначените ще бъдат двама за срок от 12 месеца и ще се занимават с подръжката и почистването на общинска собственост.

В Ковачевци работа за по 3 месеца ще получат 7 човека и те ще се занимават с ремонт на общинските пътища.

Обичайно най-много безработни ще получат препитание  в Трън. 44 работни места са за срок от 6 месеца с траен характер и 8 работни места са за 12 месеца за дейности с комунално битов характер.  

Над 1000 човека са назначени на работа за 2010 година по програми на Агенциата по заетостта в област Перник, заяви Радослав Йорданов и подчерта, че така се подържали трудовите им навици.

Процентът на безработицата за областта от началото на месец март плавно пада и към края на месец октомври е 8,41% при равнище на безработица в страната – 8,92%.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.