iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП пренася дебата за Изборния кодекс в Перник

Новини за Перник от iPernik

Представители на 20 партии от лявото, дясно и центристко пространство ще се съберат на дискусия по новия Изборен кодекс в Перник. Инициативата е  на Общинския съвет на БСП в Перник. Дебатът е днес -  20 декември, от 12.00часа малката зала на ресторанта в  Двореца на културата.  

 Кръглата маса се прави след ударната работа на депутатите в Парламента по приемането на нови правила за провеждане на избори у нас и обявената преди това подписка от БСП срещу назначаването на кметове в населени места под 500 жители и в районите на големите градове.

С новия Изборен кодекс ГЕРБ обявява над 700 хил. души за втора категория хора, отнемайки им правото на глас на предстоящите избори, заявяват социалистите. Те са категорични, че Изборният кодекс ощетява правото на българските граждани свободно да избират своите представители в местната власт. Това ще намали представителността и мотивацията на гражданите да гласуват, а като цяло законът за изборите  противоречи на общата европейска тенденция към децентрализация.

И по време на дебатите в парламента многократно беше подчертано, че с този Изборен кодекс управляващите се опитват да си осигурят служебно предимство на изборите.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.