iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Васко Кръпката дава автограф за Перник

Новини за Перник от iPernik

Популярният блусар Васко Кръпката ще бъде гост в първото за този сезон издание на рубриката „Автограф за Перник”, съобщават организаторите от Двореца на културата.

Срещата с емблематичния български музикант и певец за времето на прехода ще бъде  на 23 ноември 2010г. (вторник) от 17.30 ч. в Малкия салон на Двореца на културата.

Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката, китарист-блусар и певец, е роден на 6 юни 1959 г. в София.  Малко известен факт е, че той има корени от Трънско. Неговата майка е от село Долна Лука.

Васко Кръпката се появява на музикалната сцена приди около 40 години с поп-групите Паралел 42, Старт и др. В края на 80-те създава групата Подуене блус бенд, която е една от първите блус-формации в България. Песните му са повлияни от края на комунистическия режим. Сред известните песни от началния период на групата са „Бюрократ“, „Слънчев бряг блус“ и „Комунизмът си отива“.

Всяка година Васко Кръпката е един от  организаторите на фестивала „Цвете за Гошо“, посветен на Георги Минчев. Той води радио-предаването за блус музика „Карай да върви, това е блус“ първо в радио Мила Голд и по-късно в радио Star FM. Водещ е и на телевизионно предаване със същото име по телевизия СКАТ, в което кани и представя млади рок и блус музиканти и групи.

През 2010 г. издава албум „Емигранти”, който почитателите му  ще могат да чуят на 23-ти в Перник.


Васко често гостува и в  Rock'N'Roll cafe в пернишкия квартал "Изток" (виж снимките).

  

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.