iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вият гигантска баница за Петърчо

Новини за Перник от iPernik

Момченцето, което читателите на ipernik обявиха за личностна 2009г в Перник, продължава да се бори за пълното си излукуване. В момента 5-годишният Петър Димитров се възстановява от операция на двете крачета. През февруари му предстои поредното присаждане на стволови клетки. Но за това са нужни … пари. Много хора ще могат да станат съпричастни към събирането им утре – 23 декември.

В навечерието на Рождество Христово на площада в Перник кметът Росица Янакиева ще раздаде късмети с 1 500 парчета от гигантска коледна баница.

На площада ще има касички, в които всеки ще може да пусне своята лепта за лечението на Петърчо и така да помогнат за неговия и на семейството му късмет.   

Баницата ще приготвят майсторите кулинари от общинската фирма „Детско и ученическо хранене". В разрез с традицията тя няма да е постна и в нея ще бъдат вложени 200 кила брашно,  400 яйца, 50 кг сирене, 50 литра олио и 5 килограма масло.

Първото парче ще бъде наречено на Перник, а Росица Янакиева ще изтегли късмета на града.

Хорото ще поведат танцьорите и  певците от ансамбъла за народни песни и танци “Граовска младост” и от други самодейни фолклорни състави.

Иинициативата с раздаването на коледна баница е наречена "Късмет за Перник"  и се прави за първи път в града.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.