iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възможна е появата на нова социалистическа партия

Новини за Перник от iPernik

Възможна е появата на нова социалистическа партия в България, а президентската формация АБВ и БСП ще си сътрудничат на изборите догодина. Това прогнозира пред журналисти в Перник бившият шеф разузанването и народен представител в 39-тото народно събрание от Перник ген. Бриго Аспарухов.  

Той дойде в родия си град година след знакова среща с местните медии, когато сподели  знакови прогнози за бъдещите формации на Татяна Дончева и президента Георги Първанов.  Анализите на кадровия разузнавач се оказаха верни и правдиви и станаха тема на коментари и уточнения месеци по-късно, та чак до този момент.

Срещата беше по идея на генерала, но по взаимно съгласие с журналистите. Както и миналата година, ген. Аспарухов сподели своите виждания за настоящото държавно управление и за политическата ситуация в страната. По думите му много е възможно  в близко време у нас да се появи нова социалистическа партия, но от европейски тип. Много българи живеят на Запад и имат лични впечатления от левицата в Европа, така че не е изключено някой да реши да направи подобна на социалистическите партии във Франция, Германия или Италия и у нас, каза генералът. По думите му в момента и у нас и в Европа левицата е по труден път заради рухналите идеологии и останалите социални програми, по които хората избират управляващите.

Бриго Аспарухов припомни, че бъдещето на управлението у нас е в коалициите, защото нито една партия не би била в състояние скоро да спечели властта сама. Той не спести критичното си отношение нито към БСП, партията на която самият той е член, нито към президентската формация, която старателно наричаше с пълното й наименование „Алтернатива за българско възраждане”. Според него БСП в момента няма свой изчистен образ и се страхува да говори на езика на своите идеолози, като Маркс, например. Сергей Станишев пък за генерала е просто председател на партията, който администрира партийния апарат и само се репчи, но не и лидер, който би бил в състояние да обедини повече хора.

Генералът смята, че президентското движение ще успее само ако в най-близко бъдеще се превърне в партия. Той очаква от АБВ да спре да критикарства и наистина да предложи алтернатива, която да е качествено ново виждане за политики, различни от сегашните.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.