iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Готвачки стават детегледачки по кръчмите в Перник

Новини за Перник от iPernik

Нов подход на печелене на клиенти измислиха перничани. За да привлекат посетители в заведенията си, няколко ресторанта вече предлагат детегледачки за децата, чиито родители искат да празнуват в ресторант.

"Имаме база данни от квалифицирани учители и възпитатели, които предлагат услугите си почасово", обясни шеф на известно в центъра на града заведение. Той дори разказа куриозен случай от миналата седмица, когато готвачката му станала детегледачка.

"Обади се семейство, което искаше маса за 20 души, тъй като празнува 10 години от брака си. Поискаха услугите на възпитателка, която да гледа трите им хлапета. Дамата обаче не открила никой на телефоните и отново ни позвъни за още контакти. Тъй като нямахме повече варианти, главната ни готвачка предложи услугите си, тъй като познава семейството", смее се управителят.

В крайна сметка семейството направило страхотно тържество и оставило солидна сума в заведението. "Такива клиенти обаче има веднъж на година. В останалото време хората идват за по салата и малка ракия", коментира още ресторантьорът. Той допълни, че заради отлива на клиенти все повече ресторанти, сред които предимно пицарии, са минали на кетъринг и евтини закуски и обяди.

Затова и повечето заведения през деня вече са закусвални. Чиновници и банкери все още ползват евтините обедни менюта, където на цената на два тостера те хапват манджи на топло и не мръзнат пред павилионите за бърза закуска.

"Добре че през уикендите сутрин още има хора, които си поръчват обилни закуски", кръстят се наемателите. Затова вместо пици те вече приготвят пържени филийки, кифли и палачинки. / Стандарт 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.