iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Градски парламент иска ремонт на общинско шосе с декларация

Новини за Перник от iPernik

Декларация с искане на спешен ремонт на шосето от Перник през село Големо Бучино към София ще предложат да приеме Общинският съвет в Перник от групата съветници от БСП. Това оповести на пресконференция нейният председател д-р Александър Алексиев.

 Наскоро от общинското ръководство на БСП в Перник огласиха отворено писмо с аналогично съдържание,. Въпросното писмо беше адресирано до премиера и министрите, които биха били отговорни за осигурьяването на алтернативен път за София преди да е завалаял снега.

 Социалистите са подготвили докладна записка с текста на Декларацията, която трябва да бъде обсъдена и езвентуално приета на следващото заседание на ОбС. В нея се иска докато се завърши и пусне в пълен капацитет на експлоатация пътния възел „Даскалово”от магистрала „Люлин” Агенция „Пътна инфраструктура” да ремонтира като алтернативен пътя през Големо  Бучино, преди да дойде зимата.

 Само преди около месец строителният министър Росен Плевнелиев се произнесе по този въпрос. На пътния възел той обясни, че такъв ремонт ще има, но едва след завършване на магистралата, за да не бъде рушаван пътя от строителни машини.

 Освен това въпросният път остава да е шосе от ІV-та категория и не е част от републиканската пътна мрежа.  Решение на общинския съвет в Перник за прекатегоризацията на пътя има още от преди 4 години. Едва това лято и СОС взе такова решение, но процедурата не е приключена.

 Така ако съветниците в Перник приемат декларация за ремонт на въпросното шосе, би трябвало да я адресират до себе си и до кмета на Перник, за да направят ремонт на общински път.

 Социалистите можеха да направят въпросния път по времето на своето управление, но това не стана, защото тогава те преговаряха с пътната агенция за четвърта лента на Драгичево.

Повече от явно е, че предложението на съветниците социалисти в Перник е колкото от загриженост за решаване на проблема със задръстванията между Перник и София, толкова и политическо. В Големо Бучино обаче помнят обещанието на социалистическия строителен министър Асен Гагаузов селото да има връзка с магистралата, ако Янакиева стане кмет на Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.