iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дъжд и мъгли до Коледа

Новини за Перник от iPernik

Времето през следващата седмица ще е облачно и дъждовно, но с по-високи средни температури, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Очаква се атмосферното налягане слабо да се понижи. Сутрешните температури ще варират между 5 и 0°, а в някои части на Дунавската равнина - около 8°.

Над Перник облачността ще е променлива, като през деня ще духа слаб южен вятър. Максимални температури на въздуха - между 6 и 9°.

В планините, с преноса на топъл въздух от югозапад, времето ще се затопля. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад-запад. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник, сряда и четвъртък, се очакват мъгли и ниска слоеста облачност.  Над планините ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. Температурите ще обхванат доста широк интервал - : минималните - от минус 5°-минус 6° на места в западната част от Дунавската равнина до 6-7° по Черноморието; максималните - от минус 1-минус 2° в районите с трайна мъгла до 12-13° на места в югоизточните и планински райони от страната.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.