iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Журналистка поведе хорото

Новини за Перник от iPernik

Журналистка от  Градски вестник поведе хорото  на концерт на добиващата все по-широка популярност танцова формация Masters of the Dance. На фихрената изява  в Обединения детски комплекс в понеделник вечер репортерката Ели Ташева беше солист на любителската група, която танцува в читалището в Драгичево.

Освен завидното си умение да играе народните танци Ели показа и голяма доза артистизъм, както и страхотния талант да увлича и другите след себе си. Да я аплодират бяха дошли и колеги, и семейството й. Така жупрналистката танцьорка вече има импровизиран фен клуб. Но покрай нея се увеличиха и приятелите на Майсторите на танца.

Още преди две години Градски вестник разказа за човекът от Шоуто на Слави – режисьорът и хореограф Красимир Димитров, който учи децата от Драгичево на хора. Тогава той сподели, че с удоволствие работи в нашия край, но кой да знае, че чак до там ще стигнат нещата. Сега в Masters of the Dance има повече от 500 танцьори, обединени в една професионална концертна група, 15 клуба за любители и 11 детски формации в Перник, София, Радомир и село Драгичево. Неотменно до Красимир Димитров е композиторът  Владислав Тодоров.

Концертният състав Masters of the Dance e създаден през 2005 год. За времето от създаването досега съставът е изнесъл над 170 концерта на местни и международни сцени. Участвал е в редица престижни международни фестивали в: САЩ, Швеция, Южна Корея, Израел, Испания, Португалия, О.А.Е., Египет, Кипър, Турция, Сърбия, Франция, Гърция и Италия. Има вече множество награди.

Амбицията е догодина майсторите на танца да са 1 500, след 10 години – 15 000, а един ден ден и в целия свят българските фолклорни ритми да повдигат на хорото  почитатели на Masters of the Dance.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.