iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Забранено е пушенето на обществени места

Новини за Перник от iPernik

Влезе в сила вече забраната на пушене на обществени места. Според наредбата цигареният дим е забранен в ресторанти и дискотеки.

Ако собствениците на заведения все пак желаят да оставят места за пушачите, те трябва да осигурят специално изолирано помещение: с дебело стъкло и със система за вентилация за свеж въздух.

Стена трябва да разделя вече непушачите от пушачите в заведенията, в търговски и административни сгради, офисите и в закритите части на гарите и летищата. 

Ако собствениците на заведения все пак желаят да оставят места за пушачите, те трябва да осигурят специално изолирано помещение: с дебело стъкло и със система за вентилация за свеж въздух. Това важи за заведения, с площ над 50 квадратни метра.

Според наредбата, ако барът или ресторантът са под 50 кв. м, собствениците трябва да решат дали заведението им ще е само за пушачи или непушачи.

От здравното министерство предупредиха, че проверките за спазването на наредбата започват след Нова година.

Инспекторите ще бъдат придружавани от полиция, а глобите за физически лица ще са до 300 лева. За еднолични търговци санкцията ще е до 1500 лева., а за юридически лица - до 10 000 лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.