iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха нов управител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" в Перник

Новини за Перник от iPernik

Нов управител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" в Перник беше избран на редовно заседание на Общинския съвет. По предложение на групата съветници "Демократи за Перник" до провеждане на нов конкурс поста ще се заема от 66-годишния Богдан Николов -дългогодишен управленец в системата на НЕК. Той  е електроинженер, завършил е Техническия университет,  квалификация по мениджмънт от Академията по интернационална икономика в Берлин получена през 2003 година и мениджърски курс на Висшата школа за управление при Министерския съвет. Новият  шеф на тролеите има и квалификация „Ръководител на електроразпределително предприятие”, придобита в московския Всесъюзен институт за повишаване на квалификацията на ръководни кадри през 1988г. През 2002г. Община Перник го е отличила с грамота като дългогодишен стопански ръководител на "Електроснабдяване "-Перник и други предприятия в общината за неговия принос в изграждане на съвременния стопански и духовен облик на града.

Преди това общинските съветници  освободиха досегашния управител  Росен Савов по негова молба, без да го освобождават от отговорност за времето, през което е ръководил дружеството.

За контрольор на фирмата беше утвърдена Силвана Димова. Тя е работила като счетоводител в столична болница, а преди това е била ОТК на бански костюми в шивашка фирма. 

Кметът на Перник Росица Янакева изрази увереност, че с новия управител до няколко месеца фирмата може и да излезе на печалба. Досега тя предлагаше приватизация за дружеството.

Според съветници от дясно Общината трябва да оказва финансова помощ на екологичния си транспорт.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.