iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Информационно съобщение на ОДМВР - Перник за 6 декември 2010

Новини за Перник от iPernik

* 37 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР гр. Перник и колегите им от Митница София.

Органите на реда проверили магазин за хранителни стоки в пернишкия кв. “Изток”, на ул. “Ю. Гагарин”. Открити и иззети са били 37 кутии цигари от акцизната стока, за което е съставен акт за административно нарушение на собственика на обекта.

 * Две бързи производства за управление на автомобил след употреба на алкохол са започнати през почивните дни.

- На 04 декември, около 02,50 ч. на ул. “Ю. Гагарин” в района на бензиностанция “Шел” е бил спрян за проверка лек автомобил “Сеат Кордоба”, шофиран от перничанина В.Б./47 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол, са отчетени 2,08 промила. Мъжът е отказал кръвна проба и е бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

- Отново на 04 декември, около 20,40 ч. на кръстовището на улиците “Ю. Гагарин” и “Мл. Стоянов” е бил проверен лек автомобил Фолксваген “Голф”, управляван от А.А./51 г./ Проверката за алкохол е била положителна – 1,86 промила. Шофьорът е задържан за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

 * Две перничанки са били ограбени по идентичен начин на 03 декември.

Първият инцидент станал около 13,15 ч. в централната градска част на областния център. Неизвестен, чрез издърпване скъсал златно колие от врата на 70-годишната С.Т. и избягал.

Втората жена била ограбена около 20,40 ч. в пернишкия кв. “Ив. Пашов”. Отново чрез издърпване, бил скъсан златен ланец на 48-годишната Р.Д. Крадецът успял да отмъкне част от верижката, другата паднала на земята.

По двата случая са започнати досъдебни производства и работата продължава.

 ПТП: 54-годишен перничанин е пострадал при пътнотранспортно произшествие.

Инцидентът станал на 04 декември, около 17,00 ч. на ул. “Ю. Гагарин” в пернишкия кв. “Изток”. Лек автомобил Опел “Астра”, управляван от 54-годишния В.Д. отнел предимство на лек автомобил “СААБ”, шофиран от Л.С./24 г./ В резултат на сблъсъка пострадал водача на астрата, който бил настанен в МБАЛ “Р. Ангелова” гр. Перник с травматични увреждания, без опасност за живота. Органите на реда установили, че регистрационните номера на СААБ – а отговорният на лек автомобил “Мазда”.

Започнато е досъдебно производство и случая се изяснява.

                                                                                                                       Пресцентър на ОДМВР гр. Перник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.