iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Конкурс за фенер и манджа направиха за Хелуин в Бела вода

Новини за Перник от iPernik

Празник на тиквата организират жителите на пернишкия квартал Бела вода днес. Инициативата е на местното читалище "Пробуда", съобщи секретарят на институцията Галина Здравкова.

"Организираме го за четвърта поредна година. Идеята дойде от деца, които идват в Бела вода на ваканционно училище. Те много искаха да направим нещо като Хелоуин, но тази традиция не е наша. Затова решихме да направим празник на тиквата. В него включихме и елементи от българския фолклор", поясни Здравкова.

На празника ще бъде организирана изложба на тикви от различни сортове. Миналата година най-голямата е била 47 кг. Ще се организират конкурси за тиквен фенер, маска и ястие.

"Празникът се харесва не само на децата, но и на възрастните. Миналата година кулинарния конкурс спечели мъж, който беше приготвил мусака от тиква. Домакините пък си разменяха рецепти. В детската градина в Бела вода ще организираме карнавал. Ще занесем на малчуганите да опитат сладко от тиква", каза още Здравкова. Празникът ще приключи с концертна програма. / 24chasa.bg


iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.