iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МВР предприе мерки за студентския празник

Новини за Перник от iPernik

Конкретни мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата са предприети по разпореждане на директора на ОДМВР комисар Диян Нанов.

Съвместно с РИОКОЗ се извършиха проверки на местата, където студентите ще посрещнат празника - питейни заведения, курортни комплекси, хижи и др. Създадена е организация за обезпечаване на сигурността на студентите, като са ангажирани полицейски служители. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана на традиционните за празнуване места, на които е обърнато внимание за повишаване на бдителността и пропускателния режим. Напомнено е, че при необходимост своевременно могат да търсят помощта и съдействието на териториалните полицейски структури.

За предотвратяване на нежелани инциденти са извършени проверки за недопускане продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия в нестандартни опаковки или без сертификат за качество. Засилен е контролът върху пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Създадена е необходимата организация за контрол по безопасността на движението при очакван интензивен поток през празничните и почивните дни.

В навечерието на Студентския празник огнеборците извършиха проверка на пожарната безопасност на хижи, хотели, дискотеки и др. Особено внимание при проверките е обърнато на пътищата за евакуация, състоянието на електрическата мрежа, наличието на уреди за извършване на първоначално пожарогасене и др.

Проведени са срещи и беседи с управителите на заведенията, в които ще има най-масово струпване на хора и са им дадени инструкции за действията, които трябва да бъдат предприети при възникването на пожар. Проиграни са пътищата за успешна евакуация при пожар или авария.
Най-честите открити нарушения на изискванията за пожарна безопасност са: липса на евакуационно осветление, неизправни ел. инсталации, блокирани врати, неизправни уреди за първоначално пожарогасене.

При необходимост гражданите могат да сигнализират на познатите телефони 166 и 112 за предотвратяване на нарушения или за възникнали инциденти и пътнотранспортни произшествия.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.