iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор отива на осминафиналите за националната купа - надви Академик

Новини за Перник от iPernik

Отборът на Миньор (Перник)  победи  Академик в мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България.

„Чуковете“ се поздравиха с успеха с 4:3 след 120 минути игра на стадион „Миньор“, по време на които двата тима си отбелязаха по един гол, и изпълнение на дузпи. Така миньорци   ще играят в осминафиналите за националната купа.

Гостите от Академик играха с човек по-малко от 23-ата минута и с основна заслуга за запазването на равенството до 120-ата минута бе вратарят Стоянов, но дори той не успя да донесе победата на тима си, след като съотборниците му направиха пропуски при изпълнението на дузпи.

В  редовното време двата отбора завършиха 1:1. Стойко Сaкалиев изведе гостите напред в 16-ата мин. Четири минути по-късно Асенов от Академик получи червен картон и гостите останаха  в намален състав. Късен гол на Костадин Марков от фаул в 88-ата мин спаси перничани.

На дузпите герой стана вратарят на Миньор Иво Иванов. Отначало Академик поведе с 3:1, но след това Витанов вкара от 11-те метра за Миньор. Иванов спаси два последователни удара на Кюмюрджиев и Динчев, докато за перничани вкараха Витанов, Йордан Тодоров и Веле Иванович. При петата дузпа на студентите Любен Николов шутира силно над вратата и дари победата на перничани.

Още не мога да си обясня как създаваме толкова много положения, а не ги вкарваме. Допуснахме една фатална грешка, от която ни вкараха гол. Добре че момчетата издържаха психически, коментира след мача реньорът на Миньор Стойчо Стоев.

Миньор използва численото си превъзходство - заяви колегата му от Академик Борис Ангелов.  По думите му такива оспорвани мачове ще върнат публиката по трибуните.

снимка: Георги Димитров/ Sportni.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.