iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МОМН осигури средства за целодневно обучение на 6-годишните в област Перник

Новини за Перник от iPernik

Осигурени са  средства от Министерството на образованието и науката за целодневно обучение на 6-годишните първокласници в област Перник. Това стана ясно след срещата на областния управител Иво Петров с началника на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ Ваня Коконова. В навечерието на 15 септември губернаторът поиска информация за готовността за започвае на учебни занимания. В 45 училища и 21 детски градини в област Перник е създадена организация за откриване на учебната 2010/2011 година.

Ремонтните дейности са приключили, с изключение на XII основно училище, на чиято сграда се полага външна изолация. Това няма да попречи на нормалното провеждане на учебните занятия, уверява Ваня Коконова. Осигурени са и средствата от Министерството на образованието и науката за целодневно обучение на 6-годишните първокласници в областта.

 

Община Радомир няма пари за финансиране на маломерните паралелки в начално училище „Любословие", което означава, че предстои закриване на училището.
Врати затваря и основното училище в ковачевското село Сирищник. Там вече е започнало освобождаването на персонала, а учениците се пренасочват.

 

Училищата и детските градини от област Перник са обезпечени с необходимите учебници и учебни помагала за новата учебна година.

 

Общото изпълнение на държавния прием за учебната 2010/2011 година в област Перник е 73%, при средно за страната 66%.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.