iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ненко Темелков сяда на заместник-кметско кресло в Перник

Ненко Темелков

Ненко Темелков сяда на заместник-кметското кресло по образование, култура и социални дейности от утре. Лидерът на БСП в Перник заема поста на споминалия през август тази година Иванчо Христов.


Той изрази надежда, че опитът му като народен представител в два парламента и като председател на Общинския съвет в Перник ще му помогне в бъдещата работа. Запознат е и с дейността в местното самоуправление. За по-сериозна оценка и отговори обаче, новият заместник кмет си дава малък времеви толеранс, за да може да навлезе по-дълбоко в спецификата на работата.


Като председател на социална партия 62-годишният Ненко Темелков смята, че социалните дейности имат приоритет, но по никакъв начин не омаловажава образованието и културата.


Последно Ненко Темелков бе член на Комисията по защита на конкуренцията, но след намаляването на състава й бе съкратен. Той бе депутат в Седмото Велико народно събрание, а после и в 40-то НС.


Преди изборите за 41 Народно събрание той се отказа от участие, въпреки че беше втори в пернишката листа.
Тогава социалистът каза, че е реализирал голяма част от идеите си и е дошло време да се демонстрират стил на промяна и обновление в листите за народни представители. Темелков беше управител на общинското предприятие „Комуналстрой". Семеен е, с двама пораснали вече синове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.