iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъждат професионалната подготовка на учениците за следващата учебна година

Новини за Перник от iPernik

Професионалната подготовка и паралелките, които ще приемат ученици за овладяване на професии през следващата учебна година ще бъдат подложени на обсъждане в Перник, съобщиха от областната администрация.

Утре, 14 декември 2010 г., от 11.00 часа, в заседателната зала на Областна администрация – Перник ще се проведе работна среща на тема: „Професионалното образование и обучение – състояние, проблеми и перспективи”.  

Срещата се организира от Регионалния инспекторат по образованието в Перник, с подкрепата на областния управител инж. Иво Петров.

Задачата е  да се синхронизира държавния план-прием с потребностите на пазара на труда и да се създадат условия за изготвяне на балансирано предложение за подготовка на специалисти по професии и специалности,  които отговарят на заложените приоритети в стратегиите, програмите и плановете за развитие на общините от регион Перник.

На срещата ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с професионалното образование, съобразно регионалната икономика, изискванията на пазара на труда и обществените очаквания.

От  бизнеса в региона се очаква да  увеличи инвестициите за повишаване на качеството и привлекателността на професионалното образование и обучение. Една от формите за това е осъществяване на публично-частни партньорства.

 За участие в дискусията са поканени представители на общините, регионално-местни структури на  работодателските организации, представители на синдикатите, Бюрото по труда, бизнесмени, директори на професионалните гимназии на територията на област Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.