iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишката крепост светна след младежка акция

Новини за Перник от iPernik

Ако тази вечер средновековната крипост над Перник „свети” по ярко, то е не защото нощта е ясна, а защото група младежи се погрижиха за това.

По малба на управителя на Културно-информационния център в Перник Кирил Манов днес по обяд доброволци очистиха от треви и храсти прожекторите, които осветяват крепостния хълм и събраха доста отпадък.

Акцията беше организирана от Консултативния съвет за младежка политика към кмета на Община Перник, със съдействието на Културно-информационен център.  

Включиха се представители на Клуб "Съхрани българското", Общински младежки съвет, Фондация "П.У.Л.С", сдружение  "Обектив", дори пътешественика Анибал Родригес от Мексико, доведен от Миглен Евлогиев, съобщи младежкият медиатор Александър Кръстанов и изказа благодарност на всички, които чистиха.

Двадесетината доброволци дойдоха на крепостта около обяд. По високото имаше още мъгла, която дълго се точи по поречието на Струма. Увлечени от ентусиазма им в почистването се включиха и младежи и граждани, дошли на хълма на разходка.

Очистихме храстите, събрахми боклука и слънцето се показа, доволен беше Мишо Добренов от КИЦ-а.

При по-добра предварителна подготовка би могло да се свърши повече работа, отбеляза в собствения си стил журналистката Руми Борисова, която си носеше ръкавици, но не и чували за боклука, а се оказа, че те не достигат.

Казват, че всеки ден до крепостта се качват стотина човека – перничани и гости на града, но ако се съди по оставения боклук  - може да са и повече, а съдове за смет има достатъчно.

Дали ще свети от чистота средновековната крепост Перник зависи не само от доброволците, които чистят, а и от съвестта и културата на посетителите.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.