iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подковават политически млади социалисти за дивия капитализъм

Новини за Перник от iPernik

На политически семинар в базата на Община Перник в Рударци се събраха в събота 50-тина  членове на  Мадежкото обединение на БСП в Перник.  

Обучението беше насочено изцяло към идеологическите основи на партията. Политологът Валери Жаблянов разисква с младежите теми свързани с възникването на социализма и социалистическите идеи и теории и тяхното проявление през 20 век.

 На актуалната ситуация в Европа и света през призмата на социалистическите идеи се спря международникът Боян Чуков.

Семинарът беше открит от председателя на МО в БСП в Перник Станислав Владимиров. За нуждата от подобни срещи за сплотяване на отбора се спря в кратко слово и председателят на БСП в област и община Перник Ненко Темелков. По думите след 20-те години на преход в страната се наблюдава  "див капитализъм", а изградената по времето на социализма икономика е разбита. 

 На обучението присъстваше и кметът на Перник Росица Янакиева. Сред младежите бяха и почти всички членове на областното и общинското ръководство на БСП в Перник – Ина Тодорова, д-р Александър Алексиев, д-р Симеон Василев, Иван Димитров, Валентин Петков и др.

След честването на 110-годишнината от създаването на организация на БСП в Дупница  и 90-годишнината на Дупнишката комуна, в обучението на младежите от Перник се включи и лидерът на БСП Сергей Станишев.  С тях той е разисквал развитието на страната ни през следващата година и позицията на БСП и на ПГКБ по бюджета за 2011 година. 

Разчитаме на младите за изборите догодина, каза пред журналистите Станишев. Те ще са преобладаваща част от включените в листите за съветници, коментира Темелков.

 

Част от знаковите лица на младежкото БСП в Пеник отсъстваха от обучението. За сметка на това в събота вечерта някои от тях бяха забелязани на частно парти в елитно заведение в Перник.

Лекции:         

 

Възникване на социализма – социалистически идеи и теории

                                               Лектор: Валери Жаблянов

Социализмът – теория и практика през ХХ век

                                               Лектор: Валери Жаблянов

Светът сред срещата на НАТО на високо равнище в Лисабон

                                               Лектор: Боян Чуков

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.