iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Посланикът на Испания: Еврото ще ви донесе стрес

Новини за Перник от iPernik

Проблемите на България идват от пропастта между вашата икономика и тази на ЕС. Това каза пред студенти днес в Перник посланикът на Испания у нас Н.пр. Хорхе Фуентес. Той изнесе лекция в Европейския политехнически университет за европейските ценности и култура.


Дипломатът предупреди, че ако въведем еврото, цените ще скочат, а заплатите ще останат на същите нива и това ще доведе до голям стрес. Определи развитието на България като добро и отчете като умерени външния ни дълг и дефицитът. Похвали ни и за нивото на безработица, което е под средното за Европа.


Евросъюзът е икономически гигант, но и джудже в политическо и военно отношение, смята посланик Фуентес. Според него Съюзът е икономически гигант, много по-силен от САЩ, Китай и Русия, но трябва да се работи за пролитическото и военното му укрепване. Негово превъзходителство пророкува, че до 15-20 години страните-членки ще станат 35.


Посланик Хорхе Фуентес е сред най-награждаваните дипломати у нас. Скоро мандатът му приключва и той ще отпутъва от България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.