iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокурорът Михайлов поиска извинение от шефовете си

Новини за Перник от iPernik

Зрелищно арестуваният зам. окръжен прокурор на Перник Борис Михайлов поиска звинение от главния прокурор Борис Велчев и на ВСС. Извинявам се за случая с мен, с който се хвърля петно върху съдебната система. Аз обаче съм невинен и ще го докажа. Ако се наложи, ще съдя България в Страсбург", обяви Михайлов.

 

Той бе "закопчан" заедно с брат си Васил на 9 септември по сигнал за лихварство, изнудване и заплахи. Ден по-късно бе освободен срещу 5 бона гаранция и обвинен само за принуда.

 

Михайлов разказа, че с плочкаджията Калин Леков, който със съпругата си Ирина пуснаха жалбата срещу него и брат му, се познавали от 2003 г. Правил му ремонт в апартамента, а после и в къщата, като последният все още не е приключен. Прокурорът го препоръчал и на свои колеги.

 

Няколко пернишки магистрати са ползвали услугите на "баш майстора". В края на 2009-а Леков му се примолил за заем от 10 000 евро, които трябвало да внесе като гаранция по голям проект за еднофамилни къщи в Доспат. После Михайлов разбрал, че такъв проект не съществува.

 

Прокурорът твърди, че е взел парите от трима свои приятели, двама от които софийски бизнесмени. Иначе самият той нямал пари на ръка, а само 18-годишен мерцедес и наследствена къща от майка си. 5-те хиляди лева за гаранцията, с която го пуснаха от ареста, също били дадени от приятели.

 

"Не съм заплашвал никого", каза Михайлов. Абсурдни са твърденията, че съм се заканвал с киселина и с отвличане на деца. Станахме семйни приятели с Калин и Ирина. не съм предполагал, че той ще стане измамних. попадох жалба срещу него в полицията, защото взе от мен пет бона за материали за ремонта на къщата, а го прекрати. Още 7 души подадоха сигнали, че е взел пари от тях и е изчезнал. Затова започнаха дознание. Последно го видях в края на март. После жена му каза, че е отишъл на риба и не се е върнал. Пред мен се жалеше, че Ирина е бременна и им трябва по-голямо жилище. Пред други пък искал заем, защото уж била болна от рак и трябвало да се лекува. От майка на наркоман пък взел осем бона, обещавайки й, че ще прекрати дело срещу сина й, защото имал връзки в прокуратурата. навсякъде парадираше с нашето приятелство, разказа Михайлов.

 

Той призна, че харесва премиера Бойко Борисов, но някои играчи в отбора му заслужавали червен картон. Зрелищен арест срещу магистрат може и да е добре в очите на европейските ни приятели, но се нарушават човешки права, твърди прокурорът. Според него столичните му колеги били подведени от сигнала на Калин и Ирина Лекови. последвалият арест той обясни с липса на професионализъм, недоглеждане и липса на координация между звената в МВР. Брати си Васил пък определи като "чудесен" човек и бизнесмен.

 

В момента Михайлов е в отпуска. Чака решението на ВСС дали ще бъде отстранен от работа или само до приключване на делото.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.