iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проф. Владко Панайотов организира кръгла за работа по проекти

Новини за Перник от iPernik

Кръгла маса  за работа по европроекти организира през февруари в „Шератон” евродепутатът Владко Панайотов. Това той  съобщи  по време на откриването на негов информационен офис в Перник.

По думите му бюрокрацията е изключително голяма, а процедурите сложни и бавни и това забавя изключително много усвояването на европейските средства в България.

Проф. Панайотов има желание да срещне бенефициентите в лицето на кметове на малки общини с чиновниците, които одобряват проекти и у нас, и в Брюксел.

На първата от серия кръгли маси ще се коментират възможностите за осъществяване на проекти за пречиствателни станции.  Ще последват форуми и по други конкретни теми,  като земеделие, тютютнопроизводство и др.

Това споредевродепутата е  пътят да се преодоляват преградите, които поставя бюрокрацията.

По думите му икономическата криза е преди всичко в самите нас, а не някъде другаде и за да я няма, първо трябва да видим корена й по същество, а не въобще. Той е оптимист за излизането от трудния период за страната и смята, че ускоряването на процедурите и опростяването на механизмите за работа по проекти, финансирани с европейски пари, е един от пътищата за това.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.