iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътен възел "Даскалово" е пуснат тестово на първо ниво

Новини за Перник от iPernik

Първото ниво на пътен възел "Даскалово" днес беше пуснато за движение тестово .

В 13 часа председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов и членът на Управителния съвет на агенцията Лазар Лазаров направиха обстойна проверка на изпълнените строителни работи на ринга и пътните връзки към него от пътен възел "Даскалово".

След проверката първото ниво на пътен възел "Даскалово", без основното трасе от АМ "Люлин" беше пуснато тестово за движение на моторни превозни средства.

Отворени са 2 ленти в посока София и 2 ленти в посока Перник по път I-6 към Гюешево, както и 2 ленти в посока Перник – Владая и връзка с магистрала Струма в посока Кулата.

Както вече съобщихме сутринта, утре, 18 декември 2010 г., министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открият официално за движение първото ниво на новоизградения пътен възел „Даскалово”.

Съоръжението свързва автомагистралите „Люлин” и „Струма” при пресичането на автомагистрала „Люлин” с пътя София – Перник – Гюешево.

Схемата на пътния възел е тип “Диамант” с кръгово движение на едно ниво. Рингът е проектиран като неправилен елипсоид за проектна скорост 40 км/час. Поради голямата денивелация между трасето на АМ “Люлин” и пътя София – Перник по-голяма част от пътните връзки и кръговото движение са с мостови конструкции.

Всички пътни съоръжения, както по трасето на автомагистралата, така и по пътните връзки, са съобразени с пресичането на съществуващата ж.п. линия София –Перник.

Специалисти оценяват съоръжението като не особено сполучливо. Смята се, че движението по него ще се забавя, защото отсечките в ринга не са проектирани като достатъчно скоростни. Стои въпросът и за обледяване през студените месеци, както се случва с мостовите съоръжения при обветряне.

Церемонията по частичното откриване ще започне в 9.30 часа  в триъгълника между Южната дъга на пътния възел и връзката с пътя Кулата – София.

Журналистическите ще бъдат допускани със служебни карти.

 

Снимка: stroitelstvo.info

 

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.